avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat de mult conteaza achitarea unui prejudiciu intr-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat de mult conteaza achitarea unui prejudiciu intr-un proces penal?

Buna seara,

As dori sa stiu daca intr-un proces penal in care prejudiciul depaseste 2 miliarde de lei vechi, din care inculpatul achita pe timpul procesului, poate schimba cu ceva hotararea judecatorului? Se tine cont de achitarea din prejudiciu sau fapta se judeca pur si simplu indiferent daca se recupereaza sau nu din bani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 28 August 2012
Bineinteles ca se tine cont, de multe ori achitarea prejudiciului are un impact decisiv la individualizarea pedepsei deoarece poate constitui circumstanta atenuanta, iar daca se retine pedeapsa va putea cobori (in functie si de circumstantele agravante) sub minimul special al pedepsei pentru infractiunea savarsita.
Daca veti achita intreg prejudiciul sansele la o pedeapsa cu suspendare ar putea fi mari daca va si angajati avocat.

Daca se achita doar o parte din prejudiciu situatia este relativa.
Depinde de cat se achita si alte circumstante personale ale inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Uciderea din culpa claudiadiana claudiadiana cum poate o persoana sa primeasca o pedeapsa de 3 ani inchisoare cand pt. fapta sa codul penal dispune o pedeapsa intre 5 si 15 ani(art.178, alin. 3) (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)