avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez carte de munca

In anul 1995 m-am angajat la o brutarie pentru doi ani cu carte de munca, mi-am bagat demisia si am plecat in italia fara sa imi iau cartea de munca de la aceasta societate care ulterior in anul 2000 s-a inchis. Am fost fortele de munca si am facut cerere pt ami recupera cartea de munca din arhive iar inspectorul care s-a ocupat mi-a spus ca ei nu mai au acest document si ca a fost scos .......comparand semnatura aceasta nu corespunde cu semnatura mea.....CE TREBUIE SA FAC? VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 19 Ianuarie 2009
acesta nu e un raspuns a celor de la ITM, ca a fost scos si ca nu se recunoaste semnatura: trebuie de vazut cine a formulat cererea de restitutire a cartii de munca? va rebui sa gasiti persoanele fizice care au administrat societatea la care ati lucrat, salariatul care se ocupa cu relatia societate-ITM la vremea respectiva. O veti gasi, insa va treubi sa pierdeti ceva timp petnru asta.
Nu cred ca intra in competenta inspectorilor ITM de a verifica autenticitatea semnaturilor pe actele care se depun la ITM. Daca carnetul de munca a fost eliberat de catre ITM, inseamna ca acest a fost ridicat de catre delegatul societatii respective pe baza delegatiei.
am vorbit cu patroana firmei respective si a spus ca ea nu a gasit cartea mea de munca in actele cere le mai are de la firma care a inchis-o si ca nici nu stie cine a putut sa o ridice.eu am o fotocopie de pe cartea de munca dar pana sa ma angajez la ultima societate,imi lipsesc cei doi dni cat am fost angajatul lor ACEASTA FOTOCOPIE IMI POATE SERVI LA CEVA?(sa demonstrez anii de vechime pt pensie.....eu fiind preocupat mai mult pt asta)
este un raspuns util doamna, eu zic sa mai merg odata la ITM si sa mai incerc...daca raspunsul este acelasi....ca nu au cartea mea de munca sa ma adresaz unui avocat
Mergeti la ITM si luati legatura cu inspectorul la care este arondata societatea respectiva, el este in masura sa va spuna care este situatia carnetului dvs de munca. In situatia in care va spune ca acesta a fost ridicat, solicitati sa va spuna numele acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca adragan964 adragan964 Buna seara tuturor,ultima firma la care am lucrat a inchis si mi-au spus sa merg la ITM Bucuresti sa-mi iau cartea de munca(asta in1997).Am fost de mai multe ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca pierdute de catre itm - solutia? ContSters37581 ContSters37581 Ma puteti ajuta cu un articol de lege din care reiese ca nu se predau carnetele de munca decat pe baza de proces verbal (sub semnatura)? ITM-ul o tine una si ... (vezi toată discuția)