avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintata cu moartea dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintata cu moartea dupa divort

Buna ziua,
Sunt o persoana noua pe acest site si inca nu ma pricep foarte bine pe unde, ce, cum sa scriu dar am nevoie de ajutor referitor la o informatie.
Va scriu in legatura cu o doamna de 45 de ani cu 2 copii majori, recent divortata.
Sta in casa cu fostul sot nu au facut inca partaj (pentru ca nu au banii necesari) el nu vrea sa faca aboslut nimic in casa nu plateste nimic dar consuma si mancare si se foloseste si de utilitatile din casa.
Recent a inceput sa o ameninte cu moartea daca mai depune plangeri la politie.
( a fugit dupa ea cu un cutit in casa ca sa o omoare). are nenumarate amenzi la politie.
Precizez ca el a fost internat la Sapoca gradul 3 cu drept de munca 4 ore pe zi .
Dupa toate aceste plangeri Politia din Buzau a deschis un dosar penal la procuratura si doar ata nimic mai mult, doar vorbe...el incontinuare vine acasa face galagie si ameninta ca o omoara .
intrebari:
1. el munceste la o firma de paza de cateva luni 8 ore pe zi (deci nu part-time) are voie sa munceasca el fiind internat la Sapoca si cu dosar penal decshis la procuratura?
2. nu exista nici o lege ca sa-i puna interdictie sa se mai apropie de ea ?
3. ce trebuyie sa faca ca sa scape de calvarul asta de zi de zi?
Cel mai recent răspuns: Mihai05 , utilizator 13:09, 27 August 2012
se poate obtine un ordin de protectie pentru doamna. Ar trebui sa contacteze un avocat pentru asta. Sa pregateasca actele medicale din care reiese boala psihica a sotului si vreo doi martori care sa arate ca e agresiv si violent
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Iar referior la partaj..e singura cale de a scapa de el din casa, nu? sa vanda apramentul intre ei ( copii fiind majori banuiesc ca nu intra in discutie). ..si sa plateasca incontinuare toate costurile casei chiar daca el beneficiaza gratis de tot?
se poate obliga sotul prin instanta la plata cheltuielilor de intretinere
Si daca nu este de acord ? este vre-o cale prin care el sa nu mai poata locui in apartament? sau dor dupa partaj.? trebuie sotia sa-si faca rost de un avocat sau este ok si cel din oficiu?
Este foarte suspect pentru mine ca are voie sa lucreze intr-o firma de paza cu toate ca are dosar penal si a fost internat la Sapoca.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul mamei - amenintari, incendiere giogio giogio dupa cum am scris si acum 2 ani caci concubinul mamei ne ameninta ca ne omoara si ne da foc la casa sa adverit in luna septembrie am mers in concediu acas la ... (vezi toată discuția)
Plangerepentru lovire si alte violente in familie, cu acte ml si martori, ordin de protectie - nerezolvat Ioana2729 Ioana2729 Buna seara! Sunt victima a violentei in familie, urmeaza sa divortez si am depus plangere penala impotriva sotului meu inca de la eveniment, la politie, in ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de sot si de alte 6 persoane puse de el ignoranta ignoranta pe data de 31.03.2012 sotul m-a batut si ne-a alungat pe mine si fiica mea din garsoniera comuna . Am depus plangere la politie si medico-legal ( ingrijire de ... (vezi toată discuția)