avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua, intru rapid in subiect...matusa mea are 89 ani, sotul 86 ani...doreste sa-mi faca testament pe averea ei si a sotului...Intrebare...
1. Testamentul se face individual de catre soti ...?
2. Testamentul este mai ieftin decit succesiunea....ma refer la taxe la notar si stat...?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Drumess , utilizator 12:39, 27 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de raspuns... sunt casatoriti...un notar a cerut un certificat medical ca este apt
si indeplina facultatilor mintale....iar matusa este de acord sa merga sa scoata certificatul
dar nu doreste sa-l duca si pe sot....el pare normal....iar in afara de apartamentul de 2 camere detinut in comun....matusa are bani ei 70.000 euro in banca ...proveniti din vinzarea
unui teren din partea parintilor ei...Deci intreb ce pot face...ceilanti carora nu doreste sa le lase din mostenire sunt 3 la numar veri mei plecati din tara de 20 ani...
Testamentul este un act personal. (V-ar placea daca as putea testa EU in locul dvs.?)
Doua persoane nu pot dispune prin acelasi testament.

Testamentul este ieftin. Dar tot veti avea de dezbatut succesiunea ...in baza testamentului.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
romascanu, moderator
Am inteles poate face testament numai pe ce-i apartine.....deci normal trebuiesc 2 testamente idividuale .....chiar daca sunt casatoriti....Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta cineva ... vasiledela4 vasiledela4 Buna ziua am și eu o întrebare dacă mă poate ajuta cineva avem o mătușă pe care o îngrijim are 89 ani vrea sa ne lase 75la sută din casa nou pentru ... (vezi toată discuția)
Testament Andreea082004 Andreea082004 Buna ziua! In urma cu 6 ani parintii mei impreuna cu 2 batrani, casatoriti si fara copii, au facut un testament in urma caruia dupa decesul lor sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)