avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este legal ca banca sa ceara bilet la ordin in alb ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este legal ca banca sa ceara bilet la ordin in alb pentru un credit garantat cu ipoteca?

Mi-am facut o refinatare la CEC si in ultimul moment mi-au spus ca trebuie sa depun un bilet la ordin in alb, ca si garantie pentru plata asigurarii locuintei. Pan acum nu au spus de asa ceva, creditul este de nevoi personale garantat cu ipoteca.

Problema e ca nu specifica nicaieri pentru ce e biletul la ordin, asa ma pot trezi ca ei completeaza ce suma vor pe el. Ce riscuri implica si este legal sa ti se ceara asa ceva? Se poate specifica undeva ce sume acopera biletul la ordin sa nu ma trezesc ca cineva pune o suma aberanta pe el?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Allexynno , utilizator 09:34, 20 Noiembrie 2012
Este legal sa va ceara si BO sau fideiusiune atata timp cat si dvs. sunteti de acord. Este o masura de precautie ca in cazul in care se ajunge la executare silita si imobilul ipotecat nu acopera creanta sa mearga si pe alte garantii personale pentru acoperirea diferentei.
Acel BO va fi completat doar daca se declara scadenta anticipata sau nu va achitati asigurarea locuintei. Se va completa cu suma pe care o datorati la data respectiva.
ce insemana scadent anticipata? Si ce se intampla daca se completeaza cu o suma mai mare? Ce garantie am eu ca nu pun o suma de 10 ori mai mare decat ar trebui.
In contract trebuie sa se treaca regulile de completare. Daca nu exista, puteti face opozitie la executare in caz ca se completeaza abuziv si aveti mari sanse de castig.
probabil ca doar pt suma asigurarii este acel BO, altfel nu se justifica, dvs oricum garantand cu toate bunurile dvs in calitate de debitor.
Buna ziua,

Administratia firmei la care lucrez a emis o anexa la contractul de munca,
pe care am semnat-o, in care spune ca trebuie sa semnez un bilet la ordin in alb,
bilet ce va fi folosit ca titlu executoriu, pentru plata cheltuielilor efectuate pe formari,
in cazul in care hotarasc sa- mi dau demisia.
Sunt obligat sa semnez acest bilet, daca se specifica in anexa acest fapt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Sunt un IFN, am calitatea de fidejusor intr-un contract de credit. Conform unei conventii de garantare intre mine si banca, beneficiarul creditului ar fi ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)