avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM si Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM si Somaj

Buna seara
Am rugamintea sa-mi explicati: dupa ce am semnat un contract pe perioda nederiminata si perioada de somaj s-a terminat ,angajatoru poate sa ma puna pe lista de diponibilizare? Mai pot beneficia de ajutor de somaj,s-au trebuie sa mai lucrez o perioada ca sa beneficiez de ajutor de jomaj.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 28 August 2012
Daca ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata , pentru a beneficia din nou de somaj va trebui sa indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Altfel spus:
- stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs.

Prin urmare, va trebui sa realizati un nou stagiu de cotizare de minim 12 luni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj Edy 1960 Edy 1960 Un muncitor angajat cu contract pe perioada nedeterminata isi da demisia dupa 12 luni de activitate .Daca se angajeaza pe perioada determinata poate obtine ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului ursansorin ursansorin Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatia de somaj baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Ma numesc Rodica, si vin cu rugamintea la dvs. de a-mi raspunde la o intrebare: Pot beneficia de ajutorul de somaj daca am lucrat 22 ani la o ... (vezi toată discuția)