avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reinnoire semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reinnoire semnatura electronica

Buna ziua,
In momentul reinnoirii semnaturii electronice este necesara si crearea, respectiv inregistrarea unei noi adrese de email? Am depus astazi pe site-ul ANAF confirmarea reinnoirii semnaturii electronice si nu a fost prelucrata deoarece : "Va rugam sa cititi cele de mai jos care va vor explica de ce cererea 150 mentionata mai sus NU va fi prelucrata.

Semnatura electronica apartine unei persoane fizice. Singur-ul mod in care putem identifica unic o persoana fizica este CNP-ul.

In cazul in care o persoana detine mai multe certificate, CNP-ul nu mai este identificator unic, de aceea s-a optat pentru solutia cu adresa de mail unica pe certificat, mai ales ca exista o lege in vigoare care stipuleaza caracterul confidential al CNP-ul si interzice folosirea acestuia in aplicatii informatice.

Astfel conceputa, aplicatia de inregistrare pe portalul ANAF respecta procedura din Ordinul OMEF 858/2008, publicat în MO 242/2008, cu completarile si modificarile ulterioare (OMEF 847/2009).
In instructiunile de utilizare a serviciului, este precizat:"Dacã o firmã (de ex. de contabilitate) care þine evidenþele fiscale ale unor clienþi, doreste sã foloseascã mai mulþi angajaþi pentru semnarea electronicã a declaraþiilor fiscale, atunci fiecare angajat va avea un certificat digital pe o adresã proprie de e-mail (nu adresa unicã a firmei)."

In cazul dvs. prelucrarea acestei cereri ar fi insemnat inregistrarea pe aceeasi adresa de E-mail () a unui al doilea certficat. Prin reinnoirea pe www.anaf.ro se actualizeaza certificatul pentru un E-mail dat."
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:35, 28 August 2012
Dupa cum va spune in raspunsul ANAF despre cererea 150 ... ceva nu e ok. 150 nu are ce sa caute la reinnoire , se refera doar la prima inregistrare. Poate nu ati ales corect optinea de reinnoire si nu de inregistrare certificate calificate.
- accesati portalul ANAF, pagina Declaratii electronice, meniul Reînnoire certificate
calificate si transmiteti documentul de confirmare primit;
- veti primi un e-mail în maxim 4 zile lucratoare anuntându-va ca noul numar al certificatului a fost introdus în baza de date a ANAF si ca puteti folosi serviciul de depunere on-line. În cazul in care nu ati primit acest e-mail, puteti încerca sa utilizati serviciul de depunere prin internet. Recipisa primita în urma depunerii este o confirmare a posibilitii tehnice de utilizare a serviciului "Depunere documente electronice".
ATENTIE! nu mai este necesara depunerea de acte suplimentare.Procedura de reînnoire a certificatului digital este prezentatã în GHIDUL PENTRU REINNOIREA CERITIFICATELOR PE PORTALUL ANAF(declaratii electronice/informatii depunere declaratii/instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor/ghid de reinnoire certificate digitale).
Inseamna ca mai aveti aceasta adresa de email folosita si la alt certificat de semnatura electronica. ANAF lucreaza cu adrese de email unice, in sensul ca fiecare certificat are alta adresa de email.

Ce e de facut?
Mai trimiteti la firma de certificate un alt formular de confirmare unde va treceti alta adresa de email si explicati schimbarea email-ului. Cred ca trebuie sa faceti ceva schimbari si in instalarea lui pe calculator. Ei va vor indruma. Tokenul trebuie reinstalat cu noua adtesa de email. Dar vorbiti cu ei, fie la telefon, fie prin email

Deci alta adresa email!

Explicati in propozitii scurte ca sa inteleg exact care este situatia. Cum ati procedat anul trecut, cum ati procedat anul acesta, cate certificate, pentru cate persoane juridice ati depus decl.112.
Eu am trecut prin asemenea situatie si v-as putea indruma, dar trebuie sa stiu exact cum stau lucrurile.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces dosar fiscal Lizuca12 Lizuca12 Buna seara, Spuneti-mi va rog am semnatura electronica si am intrat azi la dosar fiscal contribuabil, apoi citind diferite chestii am vazut ceva despre un ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)
Formularul 150 duse liliana duse liliana BUNA ZIUA ,am semnatura electronica pt 2 asociatii si as dori si pt a 3 ,cum fac sa obtin .mentionez ca am trimis la firma pt accept am primit-o semnata ,am ... (vezi toată discuția)