avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru copil

Ma numesc Daniela..Intrebarea mea este in legatura cu indemnizatia pentru copil.Eram studenta in ultimul an de facultate ,anii de studiu 2004-2008.La Universitatea de Arte si Design ,Facultatea de Arte Plastice ,Sectia Foto-Video-Procesare Compiuterizata a Imaginii.Am ramas gravida si am nascut in data de 28.12.2007 iar Licenta am luat-o in sesiunea iunie 2008.Eram la BUget.Am mers sa imi depun actele pentru indemnizatie si de acolo angajatele si avocata de acolo a zis ca dupa lege eu nu am dreptul la indemnizatie,nu am mai depus dosarul la sfatul lor,dar inca nu sunt sigura ca nu aveam acest drept.Fetita are acum un an si o luna si datorita faptului ca nu am fost si nu sunt casatorita ,primesc ajutorul de monoparental ,alocatia pentru copil care e de 200 de lei si am depus acu ceva timp actele pentru somaj ,afland ca daca nu muncesti poti sa depui dosar pentru somaj.Dar pana la depunerea dosarului de somaj am depus un alt dosar si am avut de umblat in decursul a doua luni unde ma trimiteau ei pentru a primi raspuns daca ma incadrez pentru jobul pentru care ma trimiteau sau nu.Somajul ,luna aceasta o sa fie a treia luna cand imi vine.Intrebarea mea este, avand in vedere conditiile in care s-a nascut copilul,faptul ca eram studenta si la buget si logic ca nu aveam cum sa lucrez,aveam dreptul sau nu la aceasta indemnizatie?Daca aveam acest drept ce mai pot face acum, fiindca e destul de greu cu banii si locuind cu parintii mei logic ca ne ajuta (daca nu erau ei ,nu stiu ce era)dar urmeaza sa ma angajez pentru ca e necesar acest lucru .Daca ma angajez si am avut dreptul la indemnizatie ,pe care nu am luat-o datorita faptului ca angajatele si avocata de la institutia publica de aici au zis ca nu are rost sa depun dosarul pentru ca oricum nu o sa primesc indemnizatia ,in perioada aceea(dupa spusele lor),atunci ce mai pot face,primesc cumva indemnizatia pana la data in care se va emite contractul de munca ,cand ma voi angaja.Va rog dati-mi un sfat.Am incercat pana acum in diferite locuri sa ma interesez ,dar nimic.
Cel mai recent răspuns: LAVINIA_702 , utilizator 15:21, 19 Ianuarie 2009
Dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4) se acorda incepand cu luna ianuarie 2009 si persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau in una dintre urmatoarele situatii:
a) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului;
b) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1);
c) in plata stimulentului lunar;
d) in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei aferente;
e) ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului sau de stimulentul lunar si nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu au fost solutionate pana la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
Am fost la Directia Muncii si Jurista mi-a zis ca prin lege nu am dreptul la aceasta indemnizatie fiindca trebuia sa nasc dupa licenta si nu inaintea absolvirii licentei.Nu va suparati care este termenul legal pentru a primi un raspuns daca am trimis memoriu si am primit un raspuns de la Secretariatul General al Guvernului cum ca acest memoriu este dat spre competenta solutionare la Ministerul Muncii ,Familiei si Egalitatii de Sanse.Parerea mea e ca legea e putin absurda ca trebuie sa nasti dupa licenta,de parca ai programa nasterea.:((
salutari!
Sunt intr-o mare dilema, va rog sa ma ajutati!
Am nascut pe 07. septembrie 2007 si am intrat in cic. In octombrie 2008 am intrerupt cic si m-am angajat la o alta firma.Din motive personale sunt nevoita sa renunt la job.As dori sa stiu daca este posibil sa reiau cic si care este procedura, avand in vedere faptul ca in mod normal cic se termina pe 07.09.2009.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
LAVINIA_702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamica si tatic studenti Ielciu Anca Ielciu Anca buna ziua. Am si eu o nelamurire. In cazul in care mama este anul 2 la facultate la zi iar tatal este an terminal tot la zi cu licenta in iunie care dintre ei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crest copilului daca mi am platit singura impozitele vulpitza vulpitza Buna ziua. Stie cineva daca se pot lua cei 800 Ron pt cresterea copilului daca mi am platit singura contributia la asig de sanatate?Va rog sa ma lamuriti si pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - am drept sau nu? Cassiopeia Cassiopeia Salut tuturor! A si eu o intrebare? Am nascut in data de 9 aprilie 2006. Am fost studenta la cirsuri de zi in perioada 1 oct 2001 - 30 septembrie 2005. M-am ... (vezi toată discuția)