Sotul meu este profesor, a implinit 63 ani la 1 apr 2008 si trebuia sa se pensioneze pe data de 1 sept 2008, dar pt ca aceasta era prima zi din urmatorul an scolar, a trebuit sa continue activitatea, urmand sa se pensioneze la sfarsitul anului scolar 2008-2009, respectiv dupa 15 iunie 2009. Intre timp a fost diagnosticat cu cancar pulmonar, a fost operat si din 28 sept 2008 este in concediu medical. Acum directiunea scolii ii cere sa faca cerere de pensionare, desi am inteles ca in situatia aceasta, sotul meu avand drept de concediu medical la un an si jumatate, nu il poate obliga nimeni sa se pensioneze. Nu stim ce sa facem si asteptam cat se poate de repede raspunsul dv. deoarece suportam presiunile directorului scolii. Multumim, multa sanatate si numai bine, Olaru Marioara
Atat timp ce sotul dumneavoastra este in concediu medical contractul de munca este suspendat, iar certificatele medicale nu pot sa fie refuza la plata , pe motiv ca trebuie sa se pensioneze. Atat timp ce medicii vor elibera concediul medical, cei de la scoala nu au ce sa faca, trebuie sa-l deconteze. Si este ilegal sa faca presiuni pentru a face cerere de p[ensionare.
Domnisoara Ciobanu v-a dat un raspuns complet.
Exista niste obligatii reglementate legal in privinta pensionarii sotului dvs., dar respectarea acestora nu-i incumba acestuia.
Plata concediu
alexia26
Am functionat ca profesor suplinitor in anu scolar 2008/2009 la o scoala.In noiembrie 2008 am nascut si am intrat in concediu de crestere copil. Pentru lunile ... (vezi toată discuția)
Analize medicale scoala
agud
Sunt profesor, iar la inceputul fiecarui an scolar trebuie sa fac niste examene medicale(test psihologic, ex. clinic, ex. radiologic pulmonar) pt. obtinerea ... (vezi toată discuția)