Buna ziua,
Doresc si eu o lamurire legata de partaj.
Eu si sotul meu am realizat impreuna, in timpul casniciei noastre ,toate bunurile de care dispunem momentan.Pe tot parcursul casniciei, sotul meu a avut venituri mai mari decit ale mele.Stiu ca potrivit legii, bunurile dobindite in timpul casniciei de catre cei doi soti sint bunuri comune si deci, ar trebui sa se imparta in mod egal .Eu sint corecta si recunosc ca sotul meu a contribuit cu mai mult si de aceea la partaj pretind MAI PUTIN decit 50%,dar sotului meu nu-i convine nici asa.Mai mult, el ia in calcul VALOAREA DE ACHIZITIE a bunurilor si nu cea actuala(la zi),ceea ce m-ardezavantaja si mai mult.Intrebarea mea este:la un partaj se ia in consideratie valoarea cu care au fost achizitionate bunurile(acum 10, 20 de ani) sau valoarea actuala,la zi?
Multumesc anticipat,
Mi-Chelle
La partaj se tine cont de valoarea actuala a bunurilor si nu valoarea de achizitie. daca sotii nu cad de comun acord la valoarea unui bun se dispune efectuarea unei expertize.
La modul in care sotul (fost) dvs. pune problema, cereti 50% din val. imobilului.Nu aveti ce pierde!
Instanta va aprecia, in functie de toate probele ce se vor administra in dosar, cota dvs. din imobil.
Daca optati pentru a primi sulta (c/v. cotei dvs.), sunteti oricum dezavantajata deoarece valorile de circulatie ale imobilelor sunt in scadere si veti plati taxe expertize si onorarii avocati, iar un proces de partaj dureaza.....
Fostul sot ar avea de unde sa va plateasca c/v cotei dvs?
Av. Cermak Iuliana
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept de uzufruct
cris_deo
buna ziua . daca sotia a cumparat dreptul de uzufruct asupra unui teren in timp ce eu sunt in divort dar nu avem o pronuntare in acest sens se considera bun ... (vezi toată discuția)
Partaj
balazs.gabi
dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)