buna ziua.am si eu o problema si nu stiu cum sa o scot la capat.am o garsoniera data in chirie de cateva luni la un individ.acum 1 luna tipul plecase in strainatate si nu m-a anuntat,intr-un final ma suna si-mi zice ca e plecat si cand vine imi da banii datorati.eu am fost in garsoniera si am schimbat yala(aveam indoiala ca ma minte,ca nu-i plecat).el acuma a venit si vrea sa-i dau cheia sa stea in continuare acolo,dar sustine ca nu are bani sa-mi dea,ca o sa-mi dea el cand face rost.eu nu mai vreau sa-l las sa stea,vreau sa-mi dea banii si sa plece.i-am zis ca daca imi da banii il las sa-si i-a lucrurile si sa plece.nu vrea nicidecum!!m-a amenintat ca mi-a facut plangere la politie pt.detinere de acte ce nu-mi apartin si mi se va face dosar penal(asa zice el)si ma ameninta ca merge si la finante sa-mi faca plangere ca tin chiriasi fara acte-DA,DIN PACATE NU AM ACTE CU EL!!!eu vroiam sa ajung la o intelegere cu el,dar nu am cu cine.chiar nu stiu ce sa ma fac.stiu ca nu am dreptul sa-i retin bunurile lui,dar daca il las sa-si i-a lucrurile,el va pleca si banii nu-mi recuperez niciodata.are drepul sa vina cu politia la usa mea dupa lucruri?ce ar trebui eu sa fac in cazul asta?
Are dreptul sa vina cu politia, iar dvs. declarati ca l-ati lasat sa locuiasca la dvs. pe motiv ca era ceva provizoriu, dar nu a platit utilitatile. Daca e rau platnic nu cred ca va mai recuperati suma, cel putin nu o mai mariti pe cea pe care o aveti in prezent. Puteti sa-l dati in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Riscati o amenda.
Din ce spuneti este evident ca este rau platnic si nu doreste sa va achite absolut nimic.
Acest fapt este intarit si de spusele lui ca va face reclamatii la politie, AFP,etc.
Cel mai bine ar fi sa incheiati acest capitol cat mai repede iar pe viitor sa incheiati contract de inchiriere inregistrat la AFP.
dar politia are dreptul sa vina la garsoniera cu el ca sa-si i-a lucrurile fara mandat de perchezitie?deci chiar nu am ce sa fac decat sa merg sa-i dau lucrurile si sa ma invat minte data viitoare?si daca mi-a facut plangere la finante,asa cum sustine el,voi plati doar amenda?sau si pe lunile trecute,cat a stat el acolo?