Sunt chirias cu contract pe o perioada lunga de 4 ani dar proprietara nu cred ca a declarat contractul la ANAF si banuiesc ca a semnat cu o semnatura falsa acel contract. Am amenajat si intretinut garsoniera foarte bine, ba chiar pot sa spun ca i-am marit valoarea prin imbunatatirile estetice si vizuale pe care le-am facut iar o posibila vanzare a garsonierei este mult mai usor realizabila in acest moment, avand in vedere diferentele intre cum arata cand am intrat eu in posesia garsonierei si cum arata acum.
Dupa cateva luni in care am platit chiria si intretinerea FIULUI PROPRIETAREI, acesta din urma printr-un apel pe whatsapp pe care l-am initiat eu catre mama lui, m-a amenintat ca ma omoara pe mine si pe prietena mea insarcinata si ca o sa parasesc garsoniera fix in ziua aceea. Pretextul a fost ca eu trebuie sa eliberez garsoniera pentru ca el trebuie sa faca o vizionare si vrea sa vina cand vrea el in casa lui si nu are timp sa stea dupa programul meu. I-am spus ca eu nu pot sa vin la garsoniera la ora la care doreste el, ora 17:00 si sa ne vedem la ora 19:30 si ii voi permite sa faca vizionarea, asa cum i-am permis accesul de fiecare data cand m-a anuntat si cand eu am fost prezent. El a zis ca nu vine la 19:30 ca el vine in jur de ora 17:00. I-am spus sa nu intre in garsoniera fara acordul meu, pentru ca acolo se afla iubita mea care este insarcinata in 3 luni si care de obicei sta dezbracata in casa pentru ca nu poate folosi aerul conditionat si ii este foarte cald si are greturi.
La auzul ca nu ii permit accesul la ora 17:00 pentru ca eu nu pot fi de fata, acesta a inceput sa ma ameninte ca ma omoara si pe mine si pe iubita mea insarcinata si ca morti tot o sa iesim din casa lui, fix in ziua respectiva pentru ca este casa lui si asa vrea el. Am vorbit cu prietena mea si aceasta era plecata de la garsoniera. I-am spus sa mearga acasa si sa inchida usa cu cheia si sa nu deschida nimanui pana nu vin eu. Cand a ajuns la garsoniera, PROPRIETARA ERA IN CASA, alaturi de FIUL DANSEI care ma amenintase si inca 3 persoane pe care prietena mea nu le stia. Fiul doamnei proprietar, cotrobaia prin lucrurile mele si ridicase patut iar cand a vazut-o pe iubita mea, a lasat patul in jos. In momentul in care prietena mea insarcinata i-a intrebat ce cauta acolo, FIUL doamnei proprietar si aceasta, au inceput sa o agreseze verbal. Speriata, nu stia cum sa reactioneze si a spus ca va chema Politia, ca ea vrea sa vina Politia. Cei care au intrat abuziv in garsoniera, au iesit probabil neasteptandu-se sa ii prinda cineva inauntru iar iubita mea insarcinata a inchis usa cu cheia fiind speriata ca lucrurile ar putea sa degenereze. Apoi mi-a scris ca i-a gasit inauntru si am rugat-o sa stea cu usa inchisa, sa nu deschida la nimeni pana nu vin eu acasa.
Dupa 2 ore, am ajuns si eu la garsoniera si am observat ca FIUL doamnei proprietar, ma astepta in fata blocului. Am intrat intr-un magazin de langa bloc, i-am scris iubitei mele ca ala ma asteapta jos si am cumparat ceva de mancare pentru iubita insarcinata, ceva de baut si apoi m-am dus spre usa blocului. Cand am ajuns in fata blocului, FIUL doamnei proprietar nu mai era. Mi-am calculat un pic optiunile si speriat fiind de amenintarile cu moartea pe care mi le-a adresat si observand ca desi i-am rugat sa faca vizionarea la ora 19:30, au declinat dar a avut timp sa ma astepte 2 ore in fata blocului, premeditand ce avea sa urmeze. Am urcat in lift si m-am dus cu un etaj mai sus. Am sperat ca astfel poate o sa coboare el si o sa pot sa intru in garsoniera. Am coborat la etajul meu si langa garsoniera ma astepta PROPRIETARA si FIUL DANSEI. Le-am dat buna seara si i-am intrebat cu ce pot sa ii ajut iar ei mi-au spus sa le deschid imediat usa si sa eliberez garsoniera. Eu le-am spus sa ma lase in pace ca am contract pe 4 ani si nu sunt de acord sa intre, mai ales ca erau singuri fara potentiali cumparatori si deja facusera vizionarea de care pomeneau in lipsa mea. Prietena mea a deschis usa auzind voci pe hol, iar in momentul in care au vazut usa deschisa, cei 2 m-au luat la bataie tipand sa ies din casa lor desi eu nici macar nu intrasem. Stiind amenintarile cu moartea pe care le-am primit, ca ii vor face rau iubitei mele insarcinata si copilului, in acel moment, nu mi-a stat gandul sa ma apar sub nici o forma ci DOAR SA O PROTEJEZ pe IUBITA MEA INSARCINATA. M-am pus in fata usii cu mainile larg intinse ca sa nu poata sa ma dea la o parte si sa intre peste ea in casa si sa ii faca rau si tipam la iubita mea sa inchida usa si sa sune la Politie. Dupa ce iubita mea a inchis usa, FIUL doamnei proprietar a continuat sa ma loveasca iar la un moment dat m-a strans de gat pe la spate, de am crezut ca mor. Mi-a trecut toata viata prin fata ochilor si chiar de as fi vrut sa ma apar, nu mai aveam cum ca nu puteam sa respir. Am incercat sa tip si iubita mea care nu vedea ce se intampla, a deschis usa din nou si le-a zis sa nu dea in mine. Realizand ca iubita mea filmeaza cu telefonul, agresorul fiul doamnei proprietar mi-a dat drumul. Nu stiu ce se putea intampla daca nu deschidea iubita mea usa din nou. Dupa ce mi-a dat drumul din a ma strange de gat, am observat ca proprietara este aproape de usa si implicit de iubita mea si atunci am prins-o de tricou de guler si am tras-o cativa centimetri de acolo si am tinut-o ca sa nu poata sa intre peste iubita mea. Atunci, agresorul, fiul doamnei proprietar, a inceput sa tipe la mine ca ma omoara si sa nu mai dau in mama lui ca ma omoara. Adica mintea cu nerusinare ca sa auda vecinii, pentru ca eu nu lovit pe nimeni. Eu o tineam de bluza pe mama agresorului, si tipam la iubita mea sa inchida usa! Eu incercam sa o protejez pe ea si ea a deschis usa ca sa ma protejeze pe mine! Eu nu doream decat sa inchida usa si sa plec de acolo si sa anunt Politia. Va spun cu mana pe inima ca singurul lucru pe care eu l-am facut in toata aceasta altercatie, a fost sa o apuc de tricou de guler pe proprietara in acel moment ca sa o trag de langa usa unde se afla iubita mea, iar in rest, nu m-am aparat deloc si nu am lovit pe nimeni. Nu-mi doream decat sa nu-mi bata si sa nu-mi omoare cumva prietena sau copilul din burta. In momentul in care am tinut-o si tras-o din usa pe proprietara, FIUL TIPA SA NU O MAI LOVESC pe maicasa si doar norocul si inspiratia prietenei mele, au facut ca ea sa inregistreze intreaga scena in care eu am apucat-o de tricou pe proprietara si se vede ca nu am lovit-o deloc ci doar am prins-o de tricou si am tras-o de langa usa, fara sa o lovesc.
Fiul proprietarei m-a amenintat din nou ca ma omoara iar eu tipam la iubita mea sa inchida usa lucru pe care l-a facut din nou. Apoi m-am smucit din mainile agresorului (fiul doamnei) si am fugit pe scari iar acesta a aruncat in mine cu o sticla plina de suc si m-a nimerit fix in spate in timp ce coboram treptele inguste. Norocul a facut sa nu ma dezechilibrez si sa cad sa imi rup gatul. In timp ce fugeam, agresorul m-a injurat de morti tipand. Am coborat la etajul de mai jos si acolo 2 vecini (cuplu cred), au iesit sa vada ce se intampla iar eu i-am rugat sa sune la politie si le-am spus ca PROPRIETARA si fiul dansei m-au luat la bataie si m-au amenintat ca ma omoara si ca vor sa ma dea afara din garsoniera inchiriata de mine pe 4 ani.
Intre timp, a sunat iubita mea la 112, apoi cred, banuiesc ca a sunat si proprietara cu fiul dansei iar apoi, dupa ce am iesit din bloc, am sunat si eu.
Cand a venit politia, ne-a luat pe fiecare in parte, pentru a spune ce s-a intamplat.
Acuma vin minciunile pe banda rulanta.
1) Proprietara a sustinut ca nu am contract, ca sunt un prieten apropiat de familie si ca m-au lasat sa stau acolo fara contract de inchiriere si ca au venit sa ma dea afara pentru ca nu mi-am platit intretinerea pe 2 luni.
- Adevarul este ca am contract valabil pe 4 ani de zile si lunar i-am dat banii cash in mana agresorului (fiul proprietarei).
2) Proprietara a sustinut ca nu mi-am platit intretinerea.
- Adevarul este ca i-am platit ultimile doua luni de intretinere 1.200 lei cash in mana FIULUI PROPRIETAREI si am avut inspiratia sa-l intreb pe whatsapp imediat dupa ce i-am dat banii si ne-am despartit, "cati bani ti-am dat?" iar raspunsul lui a fost "1200"
3) Proprietara a sustinut ca nu stie cine este fata care se afla in garsoniera
- Adevarul este ca ei stiau exact cine este fata, pentru ca in momentul in care am dezinfectat de gandaci garsoniera, fata le curata cu dezinfectant garsoniera si acestia au vazut-o. (Au sustinut ca nu stiu cine e, probabil ca sa ramana ei in garsoniera si s-o dea pe ea afara).
4) Proprietara m-a intrebat DE FATA POLITIA, daca nu cumva mi-au furat si bani din garsoniera sau ceva de genu.
- Adevarul este ca nu am inteles initial de ce a facut aceasta afirmatie si nici nu am stiut ce sa raspund in acel moment pentru ca eu nu fusesem deloc in casa. Dupa ce a plecat Politia, m-am dus in garsoniera si dupa ce a plecat toata lumea, am observat ca vaza care acoperea locul unde tineam banii nu mai era in acel loc. Cand m-am uitat sub mocheta, banii pe care ii aveam acolo disparusera. De asemenea, mai aveam bani sub comoda de sub televizor si nici aceia nu mai erau. Sunt ferm convins ca au intrat, au furat banii, au plecat cu banii de acolo, apoi PROPRIETARA si FIUL s-au intors la locul faptei ca sa ma si dea afara din apartament si sa sutina ca ei nu au luat nimic de acolo si la un eventual control, sa se vada ca ei nu au nimic asupra lor. Problema este ce celelalte 3 persoane din care una este fata proprietarei, nu mai erau acolo cand eu am venit dupa 2 ore.
In momentul in care am observat lipsa banilor, m-am dus la Politie sa depun plangere penala pentru violare de domiciliu si furt, precum si pentru agresiune. Acolo am fost intampinat de o domnisoara creata, care era de tura si care mi-a spus ca "nu pot sa iti primesc plangerea acuma dar ai 90 de zile la dispozitie sa faci asta". Nu am sa spun ce sectie de politie pentru ca nu vreau sa ma pun rau cu domnii politisti dar aceasta atitudine a organelor de cercetare, dezamageste pe cel care ar dori sa faca plangerea si il face sa se simta lipsit de putere. Eu personal fix asa m-am simtit. Adica cu adevarul de partea mea, mi se recomanda sa vin in 90 de zile sa depun plangere. Domnisoara creata cumva stia despre ce caz este vorba si stia ca "eu nu am contract de inchiriere valabil sau ca mi-a expirat" si deja imi pusese eticheta de persoana care sta ilegal la altcineva in proprietate. Va dati seama ce a crezut despre mine, cand noi romanii suntem foarte protectori cu locuinta personala? Mi-a vorbit frumos si m-a refuzat frumos, dar mi-a dat impresia ca sunt o persoana rea, care sta ilegal intr-o locatie unde nu mai sunt dorit! Fix asa m-a facut sa ma simt. Mi-a spus ca intai sa gasesc contractul de inchiriere (eu nu-l gasisem atunci si chiar am crezut ca mi l-au furat si pe ala pe langa bani), apoi sa ma duc la INML daca sunt lovit, apoi sa vin sa fac plangerea la dansii cu contract cu tot si ca am 90 de zile la dispozitie. Nu am nimic sa-i reprosez domnisoarei politist dar atitudinea dansei chiar da impresia ca Politia nu vrea sa te ajute.
Stati ca povestea nu se termina aici.
Sambata la ora 9:20 dimineata, ajung la INML si ce credeti, AGRESORUL - FIUL DOAMNEI PROPRIETAR si AGRESOAREA - DOAMNA PROPRIETAR, erau bine mersi la INML, INAINTEA MEA, alaturi de o doamna avocat am banuit eu si isi scoteau certificat medico legal. I-am filmat pe toti 3 pentru ca mi s-a parut hilar faptul ca AGRESORII sunt inaintea mea la INML sa-si scoata certificat medico-legal IN CONDITIILE IN CARE EU NU I-AM LOVIT. Au plecat imediat ce am ajuns eu si am inceput sa filmez, adica deja facusera toate demersurile cand eu am ajuns acolo! Din ce mi-am dat seama, erau insotiti si de o DOAMNA AVOCAT si au plecat imediat cu masina, unde credeti? SPRE SECTIA DE POLITIE SA DEPUNA PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MEA. Au plecat la sectia unde eu nu am putut sa depun plangere cu o seara inainte, pentru ca "trebuie sa ma uit pe niste filmari" cum mi-a spus doamna politista care era de tura. Nu am sa uit cuvintele domnisoarei politist pentru ca e posibil ca aceste cuvinte sa ma coste banii pe care mi i-au furat respectivii! Apoi dupa ce am asteptat sa fiu primit si eu de catre domnii de la INML, am sunat la sectia de politie sa le spun ca o sa vin sa depun plangere, mi s-a adus la cunostinta faptul ca AGRESORII in acceptiunea mea, sunt deja acolo!
Dupa ce m-au verificat domnii de la INML, m-au trimis la spital sa mi se faca analize peste tot. Intrucat sunt o persoana mai voluminoasa, s-a constatat ca am incasat bine dar nu suficient cat sa necesit zile de spitalizare. Cu toate acestea, s-a confirmat de catre domnii de la spital, AGRESIUNE - AFIRMATIV.
M-am intors la INML si mi s-a zis sa revin in 10 zile.
Astazi dupa 6 zile, am reusit sa ajung la Politie si sa depun plangere penala. Au venit domnii politisti, au luat amprente etc si au intocmit un proces verbal de cercetare.
Motivul pentru care v-am scris pe acest forum, este acela ca imi doresc cateva raspunsuri si sper eu, intamplarea mea sa ajute cumva pe viitor, potentialii chiriasi care sunt fortati sau obligati de catre proprietari prin amenintari etc, sa elibereze locatia. Si ca un sfat ... indiferent ca proprietarul inregistreaza sau nu contractul, VA ROG FRUMOS sa va faceti contracte chiar si daca acestea nu sunt inregistrate. Tot este mai bine decat sa nu ai nimic!
Intrebarile mele sunt :
1) Ce trebuie sa fac mai departe?
2) Sa mai stau in garsoniera?
3) Cine imi da banii inapoi care mi-au fost furati?
4) Cine imi da banii pentru renovarile pe care le-am facut, in cazul in care eu plec din locatie?
5) Prietena mea este insarcinata si este socata de intreaga intamplare. Cine plateste pentru asta?
6) Agresorul mi-a dat mesaj la 6 zile dupa incident, sa-mi spuna ca peste 2 zile va veni la locatie si doreste sa-i permit sa faca o vizionare cu un alt potential cumparator. Ce fac? Daca nu ii permit sa intre, ma poate acuza ca i-am ingradit dreptul sa viziteze locatia si sa o vanda si poate ma acuza ca l-am prejudiciat cu pretul garsonierei. Daca ii permit sa intre, poate sare la bataie, sau se instaleaza in garsoniera si nu mai vrea sa iasa si trebuie sa dorm cu el in pat si cu iubita mea insarcinata.
7) Cum fac ca aceasta "asa zisa vizionare" sa nu se transforme intr-un macel? El ma poate provoca, sau poate veni cu 2 - 3 insi si ma poate bate pe mine si pe iubita mea insarcinata si sa ne scoata afara din garsoniera. Sau poate sa sune la 112 odata ce se afla in casa si sa reclame ca sunt 2 straini care nu au contract si care stau ilegal acolo si nu vor sa iasa.
Ce optiuni am? Va multumesc.