avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare venit din chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare venit din chirie

Am inchiriat unei terte persoane un apartament proprietate personala impreuna cu sotul meu. Partea mea de venit estimat este de 350 lei/luna. Impozitul este 112 lei/trimestru. Eu nu am alt venit decat acesta. Tinand cont ca este sub salariul minim pe economie pot fi scutita de acest impozit?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:00, 28 August 2012
Nu puteti fi scutita de la plata impozitului. Pentru orice venit este normal sa platiti impozit pe venit, impozit din care se platesc cheltuielile sociale ale statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate din venituri din chirii? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, am o intrebare daca ma puteti ajuta, am un apartament inchiriat, contactul de inchirere este inregistrat la Finante pentru suma incasata platesc 16 ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc cas si cass 00Monica42 00Monica42 Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din inchiriere carmenmitescu carmenmitescu In august 2017 am declarat la ANAF contractul de inchiriere cu durata de un an.Cum trebuie sa completez in modelul 212 venitul estimat pe 2018 daca contractul ... (vezi toată discuția)