avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferente de data intre facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferente de data intre facturi

Buna ziua,
Am situatia in care factura care atesta intrarea de marfa este mai tarzie cu 1-3 zile fata de iesire.Nu pot remedia nici cu aviz de insotire.
Ce pot face in aceasta situatie si care sunt riscurile in cazul unui control?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simonaionela , utilizator 12:32, 29 August 2012
Nu trebuie sa judecati situatia doar din prisma unui control.Asta este bucataria dvs.internaTeoretic, nu puteti scoate marfa inainte de a o introduce.Nu am inteles daca intrarea fizica a marfii este si ea mai tarzie cu 3 zile fata de iesirea marfii, sau doar factura?
Corect din acest punct de vedere. Fizic marfa a intrat in ziua in care am primit factura. Normal trebuia sa intocmesc factura de avans catre client pentru a incasa banii si a avea cu ce sa achit catre furnizor si nu factura fiscala pe marfa in sine cum am intocmit.
Nu este o problema asa de mare, se uziteaza .Puteti folosi proforma, pentru a incasa banii si ulterior o transformati in factura, daca totul este ok.
temerea mea este ca la un control sa nu se lege de faptul ca am intrare, de ex, pe 5 si iesire pe 3.in acest caz pot fi acuzat de evaziune fiscala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut proforme madalina lacatusu madalina lacatusu ce se intampla daca in 2009 am inregistrat doar proformele care s-au incasat? (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Returnare marfa data cu bon fiscal Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care vand marfa unei persoane fizice, cu Bon Fiscal, iar acesta imi returneaza marfa din motive intemeiate cand ... (vezi toată discuția)