avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie cesionata catre firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie cesionata catre firma de recuperare

Buna ziua,

Problema sta in felul urmator: tatal meu figureaza cu o datorie restanta din august 2009 catre o firma de cosmetice, cesionata in prezent catre o firma de recuperare. Este inutil sa detaliez, vreau doar sa intelegeti ca sistemul acelei firme permite ca membrii ei sa poata face comenzi pe numele altor persoane (doar coordonatorii si directorul din zona respectiva) si ca tatal meu nu este un rau platnic, ba mai mult, el e plecat din tara din 2007.
Dupa discutii cu respectiva firma de recuperare, am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa efectuez eu plata datoriei + penalizari, pentru a evita litigii si batai de cap.
Ceea ce as crea sa stiu este daca tatal meu a intrat in biroul de credite din cauza acestei datorii si daca / cum pot verifica eu lucrul acesta.
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Daca datoria era scadenta in august 2009 , este foarte probabil sa fi intervenit prescriptia extinctiva . Termenul este de 3 ani . Socotiti exact data scadentei + 3 ani , dupa care nu mai puteti fi legal obligata la nimic , decat daca va pot convinge sa o platiti cumva de buna-voie.
Va multumesc pentru raspuns.
Chiar astazi am vorbit cu un operator si m-a informat ca daca nu platesc 50% din datorie pana in 31 august va fi intentat proces. Am cerut termen pana in septembrie si mi s-a spus ca nu se poate. Inclin totusi sa cred ca datoria este prescrisa. Pot verifica in vreun fel? Nu am factura cu data scadenta ca repectiva comanda nu a fost facuta de catre mine sau de cineva din familia mea. Credeti ca ei ar putea sa imi dea aceasta informatie? Va multumesc inca o data.
sigur , cereti-i factura , pretindeti ca nu stiti de unde provine suma de plata , solicitati sa va arate factura si data scadentei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta din 2008 cristian1963 cristian1963 O firma de recuperare incearca sa recupereze de la o persoana o suma de bani imprumutata de la o banca si pe care nu a mai platit-o din 2008. Persoana ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ANDY97 ANDY97 Buna ziua, am o intrebare mai complicata. O ruda, in urma cu aproximativ 2 ani a fost abordata, intr-un centru comercia, de o firma cunoscuta de cosmetice ... (vezi toată discuția)