ROG A MI SE DA UN RASPUNS cu privire la ; acum vreo 4 ani am cumparat impreuna cu fratele meu un teren, dezmembrat dintr-o gradina ,care acea gradina nu avea acces la calea publica.
proprietarul a dezmembrat un lot de teren cu destinatia de drum nefiind specificata vreo servitute de trecere intre noi si el pentru acel drum. mentionez faptul ca din varii motive fratele s-a despartit de nevasta-sa .noi, adica eu si fratele ambii casatoriti la data resp. avand construit un duplex pe acel teren care duplex nu este finalizat deci nici intabulat .
data fiind reaua credinta a fostei cumnate in procesul de partaj cu fratele in sensul ca nu mai stia care parte este a ei!!!????? din duplex!! probabil ca invatata fiind?! de avocat ca poate sa pretinda oricare parte din imobil pe motiv ca nu se poate stabili cu-i ii apartine [adica atenta la partea mea mai avansat fiind la imobilul la care eu am investit desi detin dovezi ca eu am investit,deci nu vorbe goale!!!! s.a.m.d..
de curand am devenit proprietarul acelui drum de acces contra sumei de 9 mii de euro plus taxe notariale
procesul de partaj intre ea si fratele meu nu s-a incheiat !!!
lamuriti-ma cum as putea sa o 'potcovesc' pe fosta cumnata in conditiile in care ea va veni cu executarea silita si sa presupunem ca se va vinde !!!!!casa 11??! si atunci cu accesul cum ramane sau cu despagubirea proprietarului adica eu !! mentionez ca nici una din case nu este racordata la utilitati iar aceasta se va face numai pe acel drum proprietate privata !!? va primi avize de lucrari pe acel drum fara acordul proprietarului???
1-In cadrul unui proces civil dvs puteti dovedi prin orice mijloc de proba cat ati investit si in care parte din duplex pentru a va apara drepturile asupra partii dvs.
2-In lipsa unei servitututi de trecere sunteti unic proprietar al drumului ,|cumnatica| va trebui sa deschida actiune in ionstanta pentru obtinerea eventuala a servitutii de trecere , cu o justa despagubire a dvs.
3-In ce priveste potcovitul , cu niste cuie groase .direct in talpa.:)