In data de ......... s-a desfasurat o licitatie.A fost desemnata castigatoare o firma X prin care se angaja ca va incepe lucarile in termen de 10 zile de la primirea ordinului de incepere a lucarilor. I s-a dat ordin de incepre a lucarilor dar au trecut 15 zile si nu a inceput nici o lucare.I-am trimis o notificare prin care l-am somat ca in termen de 2 zile sa inceapa lucarile, deasemenea prin aceasta notificare l-am pus in intarziere.conform art.1521, 1522, cod civil. Intrebare:
- cum pot sa ii reziliez contractul ?
- se poate incheia un nou contract cu firma y ce a fost clasata pe locul 2 al licitatie.?
dvs. nu puteti rezilia contractul fara concursul instantei. apoi instanta il poate obliga pe executant sa isi ducal a indeplnire obligatiile contractuale si eventual sa va despaguesca in cazul in care solicitati si demonstrati ca vi s-a produs un prejudiciu.
In niciun caz nu puteti inchiea un nou contract cu ofertantul clasat pe loc 2. In practica, achizitorul reuseste cum necum sa-l faca pe prestator sa inceteze contractul de comun acord. Daca dvs. reusiti atunci trebuie desfasurata o noua procedura pt. atribuirea unui nou contract.
art.1552 cod civil spune ca Rezolutiunea sau rezilierea contractului poate avea loc prin notificare scrisa a debitorului atunci cand partile au convenit astfel, cand debitorul de afla in intarziere ori cand acesta nu a executat obligatia in termenul fixat prin punerea in intarziere, nu se vorbeste de instanta!
Cf. art. 1552 alin. 3 „În toate cazurile, declaratia de rezolutiune sau de reziliere se înscrie în cartea funciara ori, dupa caz, în alte registre publice, pentru a fi opozabila tertilor”. Prin raportare la aceste dispozitii ma gandesc ca nu cumva posibilitatea prezazuta la alin. 1 sa nu priveasca doar anumite situatii. Solicitati o pararea despre aceasta situatie pe un forum de drept civil.
Imobil
Robert882901
Am cumparat un ap rate dezvoltator,am dat avansul si am semnat antecontractul la notar fara sa ma consult cu cineva. Rezultatul: ap trebuia sa se predea in ... (vezi toată discuția)