avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiunea unilaterala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiunea unilaterala

Art. 1552 alin . 2 C.civ, prevede ca "Declaratia de rezolutiune sau de reziliere trebuie facuta in termenul de prescriptie prevazut de lege pentru actiunea corespunzatoare acestora ."
Poate cineva sa-mi spuna care este acest termen , in situatia in care doresc sa reziliez un contract de locatiune ?

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:23, 23 Aprilie 2013
Rezolutiunea unilaterala prevazuta de art. 1552 opereaza cu respectarea urmatoarelor conditii:
- partile au convenit ca rezolutiunea/rezilierea poate interveni prin notificarea scrisa a debitorului sau debitorul este de drept pus in intarziere sau acesta nu si a executat obligatia la termenul fixat prin punerea in intarziere.
- creditorul notifica in scris debitorului declaratia sa de rezolutiune, cu confirmare de primire.
Termenul general (de 3 ani) de la data la care aţi fi avut posibilitatea de a introduce acţiunea în reziliere. Sau termenul stabilit de părţi, potrivit art.2515 NCC, conform căruia părţile pot deroga de la termenul legal, în limitele stabilite de amintitul articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu vs. declaraþie unilateralã de rezoluþiune / reziliere Patrick_ Patrick_ Pornind de la prevederile art. 1552 - NCC și de la un articol scris de un avocat asociat al unei prestigioase case de avocatură bucureștene, vă ... (vezi toată discuția)
Imobil Robert882901 Robert882901 Am cumparat un ap rate dezvoltator,am dat avansul si am semnat antecontractul la notar fara sa ma consult cu cineva. Rezultatul: ap trebuia sa se predea in ... (vezi toată discuția)
Contract chirie rdi rdi Buna ziua Doresc sa deschid un second hand intr-un spatiu care apartine tatalui meu. Pentru asta ma voi inregistra ca intreprindere individuala si voi avea ... (vezi toată discuția)