avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca de 4 h/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca de 4 h/zi

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, pentru o colega, daca la un contract de munca de 4ore/zi se considera aceeasi vechime ca si la unul de 8ore/zi. Dar pentru 2ore/zi? Va multumum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 29 August 2012
Pentru pensii si pentru somaj de exemplu 2 luni de munca cu 4ore/zi se vor considera 1 luna de munca cu program normal.
Pentru cic de exemplu in cele 12 luni anterioare nasterii copilului nu se tine cont de nr orelor lucrate.
Gresit referitor la calculul stagiului de cotizare pentru pensie ... Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca SilvestruFlorin SilvestruFlorin Va rog daca imi puteti spune cum se calculeaza vechimea in munca pentru un contract de munca cu timp partial de doua ore? (vezi toată discuția)
Vechimea in munca CATALENA CATALENA Hristos a inviat ! Va deranjez cu o mica intrebare :) Daca un salariat are incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata insa cu 2 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca - timp partial CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua Pentru participarea la un concurs pentru ocuparea unui post la o institutie publica, am pus conditia de vechime in munca de 3 ani si 6 luni. Un ... (vezi toată discuția)