avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Care este procedura de recuperare creante de la o firma in lipsa contractului de vanzare-cumparare cu aceasta , existand doar facturi?
Pot primi cec-uri sau bilete la ordin in alb de la anumite societati drept garantie pe care sa le complectez ulterior in caz de neplata?
Si daca da cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: licamirela , utilizator 14:14, 25 Ianuarie 2009
Am facturile semnate si stampilate precum si avizele de insotire a marfii.
Deci chiar daca nu am contract cu ei se poate introduce somatia de plata?
Cum imi pot recupera creantele de la o societate despre care imi spune agentul ca s-a inchis?
Despre ce agent este vorba?Si cum adica s-a inchis?
e foarte greu! am o situatie similara, difera ca noi avem prestari servicii nu vinzari . cieste postarea mea la "Drept comercial- probleme juridice in afaceri"- Recuperare creanta si ai sa vezi ca neavand contract semnat de beneficiar ni sa respins cererea in instanta ca nefondata. cred ca nu este cert numai cu factura care este semnata si stampilata. deci nu merge pe somatie de plata . sa incercam pe 720 ind 1?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata unor produse livrate  paul mihail paul mihail Cum pot recupera contravaloarea unor produse livrate unui client in lipsa unui contract de vanzare-cumparare. Precizez ca exista o factura acceptata si ... (vezi toată discuția)
Termen de plata breman breman Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)