avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

daca am cotizat in romania si nasc copilul in spania beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 19 Ianuarie 2009
Sigur ca da, atata timp cat indepliniti conditiile de stagiu , respectiv de 12 luni anterior datei nasterii copilului.
oanaramonan a scris:

daca am cotizat in romania si nasc copilul in spania beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?

Drepturile prevazute de OUG nr.148/2005 se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
d) in ultimul an anterior datei nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil crainiceanu crainiceanu sunt in concediu ingrijire copil pana in 2 iunie 2009 dar sunt si insarcinata si ar trebui sa nasc pe 15 iunie 2009; cum as putea sa beneficiez de toate ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijirea copilului angelica2007 angelica2007 sint in spania de 2 ani. am lucrat legal -1 an- pina la 31/05/2007 datala care amnascut o fetita. aveam dreptul la concediul pentru cresterea copilului pina ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani popoviciunatalia popoviciunatalia Vreau sa nasc in strainatate, mai exact in Spania....si as vrea sa stiu, daca sotul poate in locul meu sa depuna dosarul pentru indemnizatia copilului pana la ... (vezi toată discuția)