avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

daca am cotizat in romania si nasc copilul in spania beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 19 Ianuarie 2009
Sigur ca da, atata timp cat indepliniti conditiile de stagiu , respectiv de 12 luni anterior datei nasterii copilului.
oanaramonan a scris:

daca am cotizat in romania si nasc copilul in spania beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?

Drepturile prevazute de OUG nr.148/2005 se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
d) in ultimul an anterior datei nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil crainiceanu crainiceanu sunt in concediu ingrijire copil pana in 2 iunie 2009 dar sunt si insarcinata si ar trebui sa nasc pe 15 iunie 2009; cum as putea sa beneficiez de toate ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijirea copilului angelica2007 angelica2007 sint in spania de 2 ani. am lucrat legal -1 an- pina la 31/05/2007 datala care amnascut o fetita. aveam dreptul la concediul pentru cresterea copilului pina ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii pt mame din strainatate care se intorc in romania brutussorel2 brutussorel2 Buna seara! Sunt o mama care traiesc in Spania si doresc ca la vara sa ma reintorc in Romania.In luna iunie voi avea primul meu bebe.Ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)