avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul apa rece

Locuiesc intr-un bloc racordat la apa rece printr-o retea telescopica deci necontorizat .
Cum se calculeaza consumul de apa rece pentru locatarii care si-au montat centrale termice individuale,tinind cont de faptul ca acestia consuma mai multa apa rece decit ceilalti locatari deoarece isi prepara singuri apa calda menajera. Mentionez ca acestia nu platesc deloc apa calda.
Cel mai recent răspuns: IRIMESCU NICOLAE , utilizator 15:18, 19 Ianuarie 2009
La montarea centralei de apartament era obligatorie montarea apometrului de apa rece pe conducta care alimenteaza centrala (majoritatea centralelor de apartament au alimentarea cu apa rece pe un singur circuit, atit pentru apa folosita la incalzire cit si pentru apa calda). In aceasta situatie este simplu: din cota dv-stra de factura "telescopica" se scade consumul celui cu centrala, iar restul se imparte asa cum s-a facut si pina acum.
ATENTIE: Cel cu centrala s-ar putea sa mai consume apa rece si pe alte alimentari (centrala alimentata pe coloana de bucatarie, dar mai exista o coloana de apa rece si la baie, la WC-ul de serviciu, in functie de planul retelei de apa rece al blocului/scarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Cote de intretinere bodnar bodnar Buna ziua , Ma bucur nespus de mult ca am gasit acest forum , am si eu o problema si poate puteti sa ma ajutati . Intrebare : 1. o firma care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)