avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... turism - calatorie cu masina 4 adulti si 2 copii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

turism - calatorie cu masina 4 adulti si 2 copii

As dori sa stiu daca pot merge intr-o masina 4 adulti si doi copii de 13 si respectiv 8 ani(in TURCIA)???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:41, 29 August 2012
Daca masina are locuri suficiente, de ce nu. Conditia este ca minorii sa fie insotiti de ambii parinti, sau unul dintre ei sa detina o declaratie de acceptare a iesirii minorilor din tara.
Dv. probabil va referiti la faptul daca se poate intr-o masina de doar 5 locuri. Intrebati-l pe cel care tine unul din copii in brate. Drumul este destul de lung.
alexamoria a scris

Daca masina are locuri suficiente, de ce nu. Conditia este ca minorii sa fie insotiti de ambii parinti, sau unul dintre ei sa detina o declaratie de acceptare a iesirii minorilor din tara.
Dv. probabil va referiti la faptul daca se poate intr-o masina de doar 5 locuri. Intrebati-l pe cel care tine unul din copii in brate. Drumul este destul de lung.

intr-o masina nu se pot urca decat un nr. de persoane corespunzator nr. de locuri prevazute in certificatul de inmatriculare.

HG1391-RAOUG195
Art. 148. – Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:
2. Sa transporte în autovehicul sau tramvai mai multe persoane decât numarul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.

ptr un autoturism clasic nr. de locuri este 5(cinci).

concluzia: nu se poate!:(
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in parcare giovanni2032 giovanni2032 Buna ziua. A m si eu o problema, acum o luna am acrosat un autoturism in parcare producandui daune minore : spoiler, sghiriat, aripa un colt mic vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Triple vopsite emilot66 emilot66 1. Care este legea expresa care spune ca nu am voie cu triple vopsite ? 2. Daca pun pe loc triplele originale (nevopsite) ale masinii , mi-se mai poate retine ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - am intors pe linie dubla continua iulian2_230 iulian2_230 Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul deoarece am intors pe linie dubla continua si nu am oprit la semnalul agentului. Era un agent de politie de ... (vezi toată discuția)