avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante mari intretinere,solutii legale debransare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante mari intretinere,solutii legale debransare de la utilitati

buna ziua,
avem un restantier fruntas in asociatie,are o restanta in valoare de 25000 ron
momentan este dat in judecata,din pacate cam tarziu,nu a mai platit cotele de intretinere de cca 6 ani
intrebarea mea este daca o parte din restanta se prescrie??asa s-a zvonit prin bloc!!am inteles ca pt o perioada de 3 ani ,daca se prescrie cine plateste acea valoare??si a doua intrebare exista posibilitatea legala de a-l debransa de la utilitati ?(apa,gaz etc)pana la finalizarea procesului restanta o sa fie si mai mare........sau ce se poate face??multumesc anticipat pentru ajutor!!
Interventie moderator [EDIT = nu ne luam la intrebari utilizatorii si nici nu-i certam, da?]

Pe parcursul celor 6 ani asociatia de proprietari a notificat proprietarul pentru achitarea debitului acumulat ?
2-Teoretic exista posibilitatea ca reprezentantii asociatiei de proprietari sa dispuna decizie prin care pentru stoparea majorarii debitului ,sa se decida masura debransarii provizorii de la utilitati
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
elga50, moderator
@angelmircea2005

Prescrierea sumelor se face numai in instanta si daca restantierul nu a platit nimic in aceasta perioada sau nu a obtinut ajutor pentru incalzire (care i-a fost platit) de primarie furnizorului in contul sau.
Probabil ca in aceasta suma sunt cuprinse si penalizari. In acest caz, daca se vor prescrie anumite sume, acestea ar putea fi scazute din penalizari in contabilitatea asociatiei, asa incat asociatia n-ar beneficia de aceste penalizari. Ramane de vazut!

Cat despre deconectare de la utilitati, puteti cere in instanta ca, pana la recuperarea acestor sume, sa dea o hotarare in acest sens - de taiere de la utilitati.
Altfel.....legal n-ar fi, dar daca aveti conditii tehnice, puteti incerca..... Nu cred ca acesta v-ar da in judecata....
asociatia a neglijat,a amanat,nu stiu exact,cert este ca acum suntem in aceasta situatie,de a ramane fara apa calda si gaze,(acum 2 luni a fost oprita apa calda 2-3 saptamani)
teoretic se poate prin decizie ,dar practic?.........este legal ?
angelmircea2005 a scris:

teoretic se poate prin decizie ,dar practic?.........este legal ?

In conditiile existentei de restante la valoarea mentionata de dvs,in interesul general al proprietarilor si pentru indepartarea posibilitatii aplicarii sanctiunii de sistare furnizare utilitati intregului condominiu,masura debransarii provizorii de la utilitati a rau platnicului-este temeinica si legala
Am avut situatie simillara in imobil,am solicitat furnizorului de utilitati apa si gaze implicarea in solutionare
Atat furnizorul de apa cat si cel de gaze au precizat oficial ca este la indemana reprezentantilor asociatiei de proprietari ca masura de protejare a intereselor tuturor proprietarilor care nu se inregistreaza cu restante la plata cotelor individuale de intretinere,si pentru asigurarea continuitatii furnizarii de servicii,ca la nivelul asociatiei sa se dispuna hotarari prin care proprietarii care se inregistreaza cu restante sa fie provizoriu debransati
Furnizorul de gaze a acceptat cererea comunicata de asociatia de proprietari de debransare si prin personalul propriu a desfasurat masurile tehnice pentru debransarea provizorie a rau platnicului

multumesc pentru sfaturi!!
sper sa rezolvam situatia si sa fie bine
o zi buna!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Rau platnic vs asociatie de proprietari gilmi gilmi Buna seara Cu scuzele de rigoare,ptr.ora inaintata, va solicit o opinie avizata. in cazul unei asociatii de locatari la care furnizorul de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)