Buna seara Cu scuzele de rigoare,ptr.ora inaintata, va solicit o opinie avizata. in cazul unei asociatii de locatari la care furnizorul de apa calda a intrerupt alimentarea cu apa curenta, motivand suma creantei, datoratafurnizorilui,de catre asociatie,suma ce reprezinta totalitatea restantelor datorata de un singur proprietar rau-platnic .Cum ar trebui sa procedeze asociatia? In prezent este pe rolul instantei un litigiu de drept comun.Poate solicita asociatia prin procedura ord.presidentiale,acesul in apartamentul rau-platnicului pentru a intrerupe consumul de agent termic,pentru a nu creste valoare facturilor in viitor si a pre intampina cresterea prejudiciului in dauna comunitatii Asistenta tehnica de debransare va fi asigurata de furnizor, in asa incat sa nu creeze vreo paguba raului platnic. Va multumesc.!
Este greu de spus daca veti reusi asa ceva deoarece este un proces extrem de complicat.
Puteti incerca sa deschideti proces.
Instantele se feresc sa pronunte astfel de hotarari judecatoresti...
Pentru raspuns la obiect clarificati situatia rau platnic vs asociatie de proprietari vs in cazul unei asociatii de locatari
Daca este infiintata asociatie de proprietari,reprezentantii legali ai acesteia ,cu scopul stoparii majorarii debitului acumulat de catre proprietar,au posibilitatea sa dispuna debransarea provizorie a acestuia de la utilitati,pana la momentul achitarii debitului
In situatii speciale,comitetul executiv al asociatiei de proprietari poate dispune masuri eficiente prin care sa se asigure beneficierea de utilitati de catre toti proprietarii cu exceptia rau platnicului,fara a fi necesar interventie in apartamentul acestuia
Ar fi o problema,cu privire la accesul a celor de la compania de furnizare agent termic,in apartamentul proprietarului rau-platnic, pentru ca persoana in cauza,nu locuieste in permanenta in acest apartament.Care ar fi masurile eficente in cazul in speta, efestuate de Comitetul executiv al Asoc.de Propietari,din moment ce si operatiunea de debransare nu se poate executa in lipsa accesului in spatiul de locuit al proprietarului in cauza
Cu stima si multumesc.
In cadrul procesului pe care inteleg ca l-ati inceput se cere doar, ca masura urgenta pana la primirea banilor din restanta, deconectarea apartamentului respectiv de la AC si AR.
Cu cine faceti aceasta deconectare nu are importanta, poate fi si o alta firma decat furnizorul, poate fi si o PFA.
Dificil ar fi o asemenea actiune si daca persoana locuieste permanent in apartament deoarece nimeni nu-si doreste asta si evident ca nu va va da drumul in casa, poate doar asistati de politie.
Daca locuieste la ultimul etaj e mai usor de facut, ca se lucreaza din apartamentul de dedesupt.
E bine sa prezentati in instanta asemenea cerere, ca poate reusiti pana la urma sa intrati in apartament si sa-i inchideti apa. Asta pana isi va achita restantele.
Alta masura eficienta nu prea aveti la indemana decat sa asteptati definitivarea procesului.
Pana la definitivarea procesului incercati sa va separati consumurile toti cei dedesupt sau deasupra acelui restantier. Nu de altceva dar, dupa ce aveti hotararea judecatoreasca in mana, o sa constatati ca aveti acelasi lucru de facut si ati pierdut doar timpul.
Pe restantier lasat-il pe instalatia veche, blindata la subsol.
Caldura
rebell_rose
Buna ziua,
Comitetul unei asociatii doreste sa-i sisteze caldura unui rau-platnic pana la recuperarea debitelor. Cum se pate face treaba asta legal.
Va ... (vezi toată discuția)