avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rau platnic vs asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rau platnic vs asociatie de proprietari

Buna seara Cu scuzele de rigoare,ptr.ora inaintata, va solicit o opinie avizata. in cazul unei asociatii de locatari la care furnizorul de apa calda a intrerupt alimentarea cu apa curenta, motivand suma creantei, datoratafurnizorilui,de catre asociatie,suma ce reprezinta totalitatea restantelor datorata de un singur proprietar rau-platnic .Cum ar trebui sa procedeze asociatia? In prezent este pe rolul instantei un litigiu de drept comun.Poate solicita asociatia prin procedura ord.presidentiale,acesul in apartamentul rau-platnicului pentru a intrerupe consumul de agent termic,pentru a nu creste valoare facturilor in viitor si a pre intampina cresterea prejudiciului in dauna comunitatii Asistenta tehnica de debransare va fi asigurata de furnizor, in asa incat sa nu creeze vreo paguba raului platnic. Va multumesc.!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:49, 5 Aprilie 2013
Asociatia este legata de miini si picioare.Din momentul in care asoc la dat in judecata nu se mai pot percepe penalizari cu toate ca furnizorii cer mai departe iar momentul incasarii debitului este foarte departe,aminari recurs etc iar ulterior nu stii ce ai de executat.Am cerut acest lucru la judecatorie si mi s-a spus ca nu are temei legal,cu toate ca furnizorul iti intrerupe apa dupa 2 facturi si tu nu-l poti debransa nici dupa 2 ani!!!Trebuie cautate solutii intelegeri de la vecini,pasanturi ceva caci treaba ii grea.
Penalizari ii puteti socoti in continuare pentru cotele neachitate, iar in instanta, atunci cand va fi sorocul sa va prezentati, actualizati suma ceruta cu noile debite formate, atat ca penalizari, cat si la cotele de intretinere.

Ca sa nu va opreasca furnizorul apa, ingrijiti-va ca la nivel de asociatie sa aveti FR suficient, ceva fonduri cu alte destinatii din care sa va imprumutati pana cand rezolvati cu incasarea banilor de pe urma acestui restantier.

Daca vi s-a spus ca nu e temei legal, pai nu prea e, dar nu cred ca ar reclama undeva el, in situatia in care se afla, asa incat puteti forta putin nota. Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante mari intretinere,solutii legale debransare de la utilitati angelmircea2005 angelmircea2005 buna ziua, avem un restantier fruntas in asociatie,are o restanta in valoare de 25000 ron momentan este dat in judecata,din pacate cam tarziu,nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Caldura rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Comitetul unei asociatii doreste sa-i sisteze caldura unui rau-platnic pana la recuperarea debitelor. Cum se pate face treaba asta legal. Va ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)