avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura

Buna ziua,
Comitetul unei asociatii doreste sa-i sisteze caldura unui rau-platnic pana la recuperarea debitelor. Cum se pate face treaba asta legal.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rebell_rose , utilizator 09:10, 26 August 2010
Trebuie dat in judecata si la prima sedinta de judecata reprezentul asociatiei sa ceara judecatorului emiterea unui ordin pentru deconectare.
Asociatia ar trebui sa-i trimita restantierului o notificare prin care sa-i aduca la cunostinta de valoarea restantelor si a penalizarilor. In acea notificare sa atentioneze ca in termen de 10-15 zile va fi debransat de la utilitati daca nu plateste.
Apoi, daca este posibil din punct de vedere tehnic, sa-l debranseze de la orice utilitate, inclusiv de la caldura.
In acelasi timp sa se deschida si actiune in instanta pentru recuperarea debitelor.
Faceti si dv asa cum procedeaza furnizorul de energie electrica sau operatorul de telefonie care sisteaza utilitatea daca se intarzie la plata un numar de zile.
Daca acel proprietar ar locui la casa i s-ar opri la poarta si apa si caldura fara proces pe aceasta tema. Actiunea in instanta se face pentru recuperarea debitelor, asa cum este prevazut in legea 230/2007. Nicaieri in legea 230/2007 sau HG 1588 nu se prevede actionarea in instanta pentru obtinerea unei hotarari de inchidere a robinetului.
Da, intr-adevar procesul este pentru recuperarea debitelor, dar in cadrul procesului, asociatia poate cere, pana la definitivarea acestuia, sa i se sisteze furnizarea utilitatilor, ca masura de urgenta.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere rigo rigo am o vecina care are 7570 lei restanta la intretinere;ce pot face? (vezi toată discuția)
Debransarea restantierilor de la reteaua de apa a blocului mdumitrudaniel mdumitrudaniel Buna ziua , ieu locuiesc in unul din blocurile care Romprimu le avea in proprietate ( camine de nefamilisti ). aceste camine au fost puse in vanzare si acum ... (vezi toată discuția)
Sistare apa calda ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Vecinul meu are datorii la Termica,este legal ca aceasta sa sisteze furnizarea apei calde menajere,specificind ca respectivul nu are un contract ... (vezi toată discuția)