avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea restantierilor de la reteaua de apa a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea restantierilor de la reteaua de apa a blocului

Buna ziua , ieu locuiesc in unul din blocurile care Romprimu le avea in proprietate ( camine de nefamilisti ). aceste camine au fost puse in vanzare si acum sant proprietati. noi avem un contract la pausat cu furnizorul de apa, problema noastra ieste restantieri care nu platesc si din cauza carora furnizorul de apa va debransa tot blocul de la apa . Asociatia a hotarat prin unanimitate de voturi in cadrul unei adunari generale debransarea de la apa a restantierilor pana in momentul in care acestia vor veni sa asi plateasca datorile la bloc si as dori sa stiu de la dumneavoastra daca santem in legalitate si daca putem face acest lucru fara a avea repercusiuni din partea legi . Va multumesc si astept raspunsuri concrete si exacte la problema noastra .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:03, 23 Noiembrie 2013
Nici o lege nu va dreptul sa debransati restantierii si acest lucru constituie un abuz si va fi tratat ca atare .
Pentru restantieri aveti solutia de ai soma sa platesca restantele si daca nu s-a ajuns nici la o intelegere sa fie actionati in Instanta pentru recuperarea restantelor mai vechi de 90 zile nicidecum dea fi debransati .
ne puteti recomanda un avocat pentru ai actiona in instanta. un avocat care sa ia un onorariu mai mic tinand cont ca santem un bloc sarac si cu majoritatea locatarilor fara servici. ( avocat + executor )
Sistarea provizorie de la utilitati pana la achiatrea debitului acumulat este legala si este intemeiata pe dispozitia contractual asumata intre furnizorul de servicii si consumatorul asociatia de proprietari
Pentru problema cu aparatorul,regulamentul forumului nu permite reclama
Analizati tabloul consultantilor de pe forum si daca gasiti persoana in localitatea dv puteti sa il contactati prin mesagerie privata
Etapa cu executorul este conditionata de existenta hotararii
Suntem tutelati de vro lege de vrun decret care sa ne permita debransarea provizorie a restantierilor ????
Activitatea asociatiilor de proprietari este reglementata de Legea 230/2007 si de HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii.

In acestea nu scrie in mod expres despre deconectarea restantierilor de la utilitati.
Masura pe care o poate lua asociatia dv. este de a-i da in judecata pe restantieri si in cadrul procesului sa ceara o hotarare a instantei, ca pana la achitarea restantelor, sa poata fi deconectati de la utilitati pentru a nu mari datoria prin consumuri viitoare.

Pana la aceasta faza, insa, in AG puteti hotari ca acesti restantieri sa poata fi deconectati, dar numai daca conditiile tehnice permit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante mari intretinere,solutii legale debransare de la utilitati angelmircea2005 angelmircea2005 buna ziua, avem un restantier fruntas in asociatie,are o restanta in valoare de 25000 ron momentan este dat in judecata,din pacate cam tarziu,nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Conditii debransare pentru neplata invicta invicta Buna ziua Spuneti-mi va rog care sunt pasii pentru debransarea de la utilitati pe motiv de neplata. Sa va explic mai exact: la inceputul lunii aveam datorii ... (vezi toată discuția)
Apa oprita pe canicula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ContSters245061 ContSters245061 Ne-au oprit apa din cauza unui rau platnic, care are o datorie de peste 70 de milioane.Omul respectiv nu are de unde sa dea banii..Ce putem face???Au voie sa ... (vezi toată discuția)