avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... tot probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

tot probleme cu banca

Buna ziua,

Am si eu, ca multi altii, o problema legata de un imprumut. Prin toamna lui 2009 am incetat sa mai achit un imprumut a carui rata aproape se dublase. A fost o chestiune de principiu, intrucat celelalte credite pe care le am in derulare merg f bine in continuare. Nu e relevant...
Dupa o vreme, am primit notificare (ca sms, pe telefon) cum ca a fost cedata creanta catre o oarecare firma de recuperare. Eu nu mai locuiesc de mult la adresa din buletin (locuinta a fost vanduta - in mod real) deci eventualele notificari cu confirmare de primire nu au ajuns la mine, la telefon nu am vorbit niciodata cu vreun angajat al acestei societati. Intre timp, am tot primit diverse sms-uri, legate, evident, de lipsa mea de cooperare.
Intrebarea la care va rog sa imi dati un raspuns, pentru ca dupa indelungi cautari pe forumurile de specialitate, nu am reusit sa-mi gasesc singura unul, este urmatoarea: De cand decurge termenul de prescriere? Eu am gasit trei variante si nu stiu care este ce reala:

1. de la ultima rata achitata
2. de la ultima rata care apare in desfasuratorul de plata cu banca (cel mai putin probabila, intrucat in momentul cesionarii creantei, inceteaza orice contract cu banca)
3. de la data preluarii creditului de catre compania de recuperare.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:55, 29 August 2012
Buna ziua,

Fiind un contract cu plata in rate pentru fiecare rata curge cate un termen de prescriptie. Doar daca acel credit a fost declarat scadent anticipat si vi s-a adus la cunostinta acest lucru printr-o notificare, de la acel moment curge termenul de prescriptie.
Momentul cesiunii nu are nicio relevanta.
Orice plata facuta de dvs intrerupe prescriptia si face sa curga un nou termen. cererea de executare silita deasemenea intrerupe prescriptia , la fel fiecare act de executare, cu exceptia situatiei in care executarea se perima sau se-a renuntat la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)