avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedeclararea unor sume
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedeclararea unor sume

va rog ajutati-ma cu un rasp. la alocatia de sustinere , in afara salariului am mai castigat niste bani, cam 300 lei in 2 luni pe care nu i-am declarat la asistenta sociala, pt ca am considerat ca e o suma mica si nu o primeam constant, insa am fost depistata si mi s-a oprit plata alocatiei de sustinere(50 lei/luna), mi s-a spus ca trebuie sa platesc inapoi banii primiti necuvenit dar ca imi face si dosar in instanta pt ca nedeclararea acestor venituri se considera fals in declaratii. Spuneti-mi va rog, chiar asa se va intampla??? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 22:53, 1 Septembrie 2012
Daca ati dat astfel de declaratii, ce intra sub incidenta infractiunii de fals in declaratii, sunteti pasibila de pedeapsa.
Este f. important daca ati comis fapta fara intentie, stiind ca sunt venituri temporare sau cu intentie daca le-ati omis tocmai pentru a beneficia de alocatie.
Este bine sa nu dati declaratii fara a va consulta cu un avocat. De asemnea, este f.important de a va achita repede toate obligatiile.
multumesc pt rasp. nu am dat nicio declaratie nicaieri, nu am nici o obligatie de plata nicaieri, cu tot respectul, nu am inteles rasp. dvs. ma crede cineva ca nu a fost intentionata fapta tocmai pt ca suma era f. mica? e vorba de 2 luni intrun an intreg.
am primit azi si decizia primarului prin care este oprita plata alocatiei, dar altceva nu mai specifica( plata din urma, dosar penal) e posibil sa primesc mai incolo si ceva de genul, sau asta e tot, s-a dispus incetarea platii si atat?/? va multumesc din nou!
Dupa parerea mea in cel mai rau caz procurorul va considera ca este suficienta o amenda administrativa daca regretati sincer ceea ce ati facut si procurorul va va crede.
este un minim si maxim pe persoana , si daca acest minim- maxim nu este depasit , atunci nu ar fi fost problema,,,,si nu cred ca cineva isi declara veniturile la negru ( gen menaj , ingrijit copii , spalat vase, spaga, ciubuc )...poate ati avut venituri legale,,,,150 Ron pe luna si impartit pe 2 persoane ar veni cam 75 ron / persoana...cu cei 75 ron ati depasit suma alocata pe cap de persoana ??...doar atunci ar fi trebuit sa aveti probleme !,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsul în declaratii TRASNET TRASNET Sunt nou pe forum si acesta este primul meu post.. Sunt student, casatorit (sotia studenta),nu lucram,locuim intr-o garsoniera confort 3 proprietatea ... (vezi toată discuția)
pot beneficia de alocatie pentru sustinerea familiei? lilu68 lilu68 Acum 5 ani am cumparat un autoturism prin rata bancara pentru care platesc in fiecare luna o suma la banca,acum am ramas fara loc de munca si am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Mi s-a oprit indemnizatia de crestere copil si alocatia de stat. cui pot sa ma adresez? alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua! problema mea este urmatoarea in 2010 am intrat in indemnizatie pentru crestere copil pana in 2012. in ultimile trei luni in care luam ... (vezi toată discuția)