TRISUC a scris:
Care este de fapt intrebarea: 1) Ce atasez acestei notificari la punctul
- cererea nr.. din data.... prin care am solicitat asociatiei efectuarea reparatiei
2) Nu am primit nici un raspuns in scris de la asociatie
3) Este vreo problema daca lucrarile le-a executat firma la care am eu serviciul?
Faceti copii ale scrisorilor pe care le-ati trimis prin posta sau prin curierul de care spuneati mai sus si atasati-le acestei notificari.
Daca nu ati primit nici un raspuns, nu atasati nici un raspuns.
Normal ar fi ca cei din conducerea asociatiei sa ia in serios notificarea dumneavoastra, sa discute in comitet si sa va invite la o negociere in care sa stabiliti de comun acord un grafic de plati, fara sa mai ajungeti in instanta. Este varianta optimista.
Dar, este posibil ca cei din conducerea asociatiei sa nu va raspunda, sa va raspunda ca nu aveti dreptate, ca nu va poate da nici un ban s.a.m.d. In aceasta situatie, actionati asociatia in judecata.
In fata judecatorului, cu dovezi, cu martori, cu acte..., dumneavoastra solicitati sa se dea o hotarare prin care asociatia sa fie obligata sa va plateasca, iar asociatia va sustine tot cu acte, cu martori, cu documente ca nu trebuie sa va plateasca. Acolo va putea sustine si faptul ca nu s-a efectuat lucrarea, ori ca ati executat lucrarea fara a apela la asociatie, ori ca ati facut lucrarea fara sa a selecta o firma din mai multe ofertante, inclusiv ca ati efectuat lucrarea cu firma dumneavoastra (a societatii unde lucrati)...
Iar judecatorul studiaza toate aceste dovezi, probe, declaratii, poate propune expertize..., si-apoi va da un verdict.
E o cale grea, ce necesita uneori cheltuieli (trebuind sa aplelati la avocati atat dv cat si asociatia) si de aceea ar fi bine atat pentru dumneavoastra cat si pentru asociatie sa ajungeti la o intelegere printr-o discutie si negociere.