avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Model notificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Model notificare

Va rog mult ajutati-ma cu un model de notificare pentru recuperarea banilor cheltuiti de mine pentru repararea terasei (locuiesc la ultimul etaj), de la asociatia de proprietari.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: TRISUC , utilizator 09:52, 1 Septembrie 2012
Intocmiti in doua exemplare, lasati unul la asociatie si pastrati un exemplar pe care sa aveti numarul de inregistrare:
Domnule presedinte,
Subsemnatul Ixulescu, proprietar al apartamentului...., avand in vedere ca am fost nevoit sa efectuez pe cheltuiala proprie lucrarile de hidroizolatie a terasei ..., va solicit plata sumei de xxxx lei, in termen de 30 zile de la primirea prezentei notificari.

Atasez acestei notificari urmatoarele documente in copie:
- cererea nr.. din data.... prin care am solicitat asociatiei efectuarea reparatiei
- raspunsul primit de la asociatie
...... eventual alte dovezi ca ati insistat...
- devizul de lucrari al firmei ececutante
- contractul incheiat cu firma ce a executat lucrarea
- receptia lucrarii
- factura emisa de executant
- chitanta sau instrumentul bancar de plata a lucrarii
...............

În cazul în care, în termenul fixat, asociatia nu-mi va achita suma, voi promova acţiune în instanţă în vederea recuperării debitului menţionat, urmând să suportaţi şi plata cheltuielilor de judecată ocazionate de această acţiune.

Semnatura Data
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Adriantot, moderator
Va multumesc mult pentru ajutor! Raspunsul dat de dumneavoastra m-a incurajat, deoarece simt ca nu mai pot suporta (plang atunci cand ma gandesc si cred ca voi cadea in depresie, pentru ca nu stau nici eu bine cu banii) atata nedreptate si rautate din partea asociatiei si a vecinilor de pe scara. Indraznesc sa va mai intreb urmatoarele:
- In urma cu aprox. 7 ani am reparat terasa tot din banii mei si nu am stiut ca trebuie sa fac la asociatie cerere scrisa ( am facut-o verbal) si de asemenea, nu au vrut sa contribuie cu nici un leu la reparatie. Atunci, i-am spus administratorei ( iarasi verbal, greseala si nestiinta mea)ca nici eu nu voi mai plati darile catre asociatie , pana la recuperarea sumei cheltuite de mine.
Mentionez ca nu locuiesc in apartamentul a carui terasa am tot reparat-o, locuiesc in alta localitate unde am serviciul, apartamentul este debransat de la caldura si are apometre pt apa, ca urmare am de platit doar cheltuieli comune. Si uite asa, acum imi scot ochii cei de la asociatie cu faptul ca sunt datoare eu fata de asociatie cu suma de apreox. 2400 ron.( 1100 plus penalitati, numai ei stiu cum au calculat, vezi Doamne nu si-or fi luat salariile la timp, pt. ca ce am eu de platit fata de asociatie sunt practic chelt. comune cu salariile lor), in timp ce pe mine m-a costat reparatia acum 7 ani 6300 ron, iar acum in iulie 2012, 5200 ron. Acum, inainte de a face reparatia, am facut cerere scrisa cu raspuns platit prin posta si mi-a venit cererea inapoi, apoi am trimis-o prin curier si cred ca au primit-o astfel pt. ca nu au vrut sa o primeasca personal de la mine. De asemenea, dupa cata zapada a fost in iarna asta, a curs apa in apartamentul meu si mi-a stricat tot tavanul, peretii si inst. electrica. Trebuie acum sa mai repar si acestea. Ma scuzati ca va rapesc din timp cu aceste lucruri. Care este de fapt intrebarea: 1) Ce atasez acestei notificari la punctul
- cererea nr.. din data.... prin care am solicitat asociatiei efectuarea reparatiei
2) Nu am primit nici un raspuns in scris de la asociatie
3) Este vreo problema daca lucrarile le-a executat firma la care am eu serviciul?
Va multumesc din suflet si astept raspunsul dumneavoastra.

TRISUC a scris:
Care este de fapt intrebarea: 1) Ce atasez acestei notificari la punctul
2) Nu am primit nici un raspuns in scris de la asociatie
3) Este vreo problema daca lucrarile le-a executat firma la care am eu serviciul?

Faceti copii ale scrisorilor pe care le-ati trimis prin posta sau prin curierul de care spuneati mai sus si atasati-le acestei notificari.
Daca nu ati primit nici un raspuns, nu atasati nici un raspuns.
Normal ar fi ca cei din conducerea asociatiei sa ia in serios notificarea dumneavoastra, sa discute in comitet si sa va invite la o negociere in care sa stabiliti de comun acord un grafic de plati, fara sa mai ajungeti in instanta. Este varianta optimista.
Dar, este posibil ca cei din conducerea asociatiei sa nu va raspunda, sa va raspunda ca nu aveti dreptate, ca nu va poate da nici un ban s.a.m.d. In aceasta situatie, actionati asociatia in judecata.
In fata judecatorului, cu dovezi, cu martori, cu acte..., dumneavoastra solicitati sa se dea o hotarare prin care asociatia sa fie obligata sa va plateasca, iar asociatia va sustine tot cu acte, cu martori, cu documente ca nu trebuie sa va plateasca. Acolo va putea sustine si faptul ca nu s-a efectuat lucrarea, ori ca ati executat lucrarea fara a apela la asociatie, ori ca ati facut lucrarea fara sa a selecta o firma din mai multe ofertante, inclusiv ca ati efectuat lucrarea cu firma dumneavoastra (a societatii unde lucrati)...
Iar judecatorul studiaza toate aceste dovezi, probe, declaratii, poate propune expertize..., si-apoi va da un verdict.
E o cale grea, ce necesita uneori cheltuieli (trebuind sa aplelati la avocati atat dv cat si asociatia) si de aceea ar fi bine atat pentru dumneavoastra cat si pentru asociatie sa ajungeti la o intelegere printr-o discutie si negociere.

Buna ziua,
Ma scuzati , dar mai am o intrebare:

- devizul de lucrari al firmei ececutante
- contractul incheiat cu firma ce a executat lucrarea
- receptia lucrarii
- factura emisa de executant
- chitanta sau instrumentul bancar de plata a lucrarii

trebuie sa fie pe numele asociatiei de proprietari, sau pe numele meu?
Va multumesc si mii de scuze ca va rapesc din timp.
Cu stima,

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Eu integeg din mesajele postate de dumneavoastra mai sus ca ati efectuat reparatia.
Pai daca-i asa inseamna ca ati apelat la o firma, ati dat bani, aveti documente si-acestea au datele scrise pe ele atunci la data cand au aut loc evenimentele.
O factura emisa de S.C. Constructorul SRL ca executant, catre Ixulescu Vasile, ca beneficiar, are pe ea aceste date. Chitanta la fel... Asa ca nu vad sensul intrebarii de mai sus. Toate documentele intocmite cu executarea si plata acestei reparatii sunt probabil pe numele dumneavoastra, cu adresa apartamentului deasupra caruia s-a efectuat lucrarea.
Daca asa sunt, asa le folositi.
Ori pot sa va intreb eu: aveti acele documente sau nu?
Daca nu aveti documente este mai greu pentru ca nu puteti dovedi ca s-a efectuat lucrarea, ca ati cheltuit...
Incercati si stati de vorba cu presedintele asociatiei fata in fata. Daca in asociatie s-a vazut ca ati reparat, acum prezentand documentele presedintelui, explicandu-i, lasati-l sa discute in comitet si poate vor lua decizia sa repartizeze cheltuiala pe listele de plata in lunile urmatoare si sa va dea banii treptat, pe masura ce-i incaseaza.
Din mesajele anterioare se vede ca aveti si alte probleme cu cei din asociatie: restante, penalizari... Eu, aici pe forum nu pot discuta cu ei, pentru ca daca ar fi posibil le-as explica ce atitudine sa aiba fata de dumneavoastra pentru rezolvarea amiabila a problemei. Poate as media conflictul. Dar cu dumneavoastra pot discuta si va sugerez sa nu amestecati problema reparatiei terasei cu problema restantelor, a salariilor pe care acestia le iau s.a.m.d.
Aceste reprosuri facute din partea dumneavoastra pot fi partial adevarate, dar de regula penalizarile nu apar din senin, ci in urma neachitarii datoriilor. Si tot de regula in asociatia de proprietari, de oriunde ar fi, sunt cativa oameni care muncesc acolo, sunt furnizori care trebuiesc platiti la timp si care aplica penalizari asociatiei, care pot sista furnizarea apei, a gazului, a caldurii pentru toti proprietarii chiar daca majoritatea sunt cu plata la zi.
Incercati si discutati prieteneste cu vecinii din conducerea asociatiei si rezolvati mai usor.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie de plata! Adriantot Adriantot Un proprietar depune la asociatie o adresa catre presedinte in care arata ca are infiltratii de apa in apartament locuind la ultimul nivel. Anexeaza la acea ... (vezi toată discuția)
Refacere terasa ancatod ancatod buna ziua, de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)