avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Doresc sa stiu daca am cumparat un teren impreuna cu sotul meu cu care sunt in divort si in act sunt trecute doua afirmatii care la prima vedere sunt contradictorii ce sanse am sa castig la partaj 1/2 din respectivul teren?
In primul rand notarul a trecut ca terenul care se vinde este cumparat de X si Y soti in cote egale conf. art 30 din Codul familiei iar la clauzele contractului se arata ca ,, banii provin din vanzarea unei mosteniri a cumparatorului asa cum este aratat in C-V nr.000/1111 eliberat de Notar Pubic,,. Terenul este intabulat pe numele ambilor cumparatori.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 29 August 2012
Teoretic cf codului familiei, bunul e comun. La partaj insa, sotul poate cere o cota mai mare sau chiar de 100%, dovedind ca bunul e cumparat cu fonduri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog....daca ma puteti ajuta... onu_ion onu_ion In mod respectuos va solicit o lamurire intr-un caz de mostenire. Intentionez sa vand o portiune dintr-un teren intravilan ce face parte dintr-o serie de ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune avocatgroman avocatgroman buna seara, x si y cumpara in timpul concubinajului un imobil, dar numai x este trecut pe act. la 3 luni de la achizitie x si y se casatoresc. un an mai ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare imobil ariana14 ariana14 Buna ziua. Fiica mea casatorita impreuna cu sotul ei au cumparat un apartament. In contract se specifica urmatoarele: subsemnatii X si sotia Y intelegem sa ... (vezi toată discuția)