buna seara,
x si y cumpara in timpul concubinajului un imobil, dar numai x este trecut pe act.
la 3 luni de la achizitie x si y se casatoresc. un an mai tarziu x si y fac schimb de locuinte, fara diferenta de pret. in actul de schimb se mentioneaza "sotii x si y dau in schimb ...si primesc in deplina proprietate si posesie imobilul...". in registrul de publicitate imobiliara (schimbul facut in 1994) transcrierea dreptului de proprietate s-a facut pe numele ambilor soti.
dupa 5 ani sotii vand acest imobilul si cumpara altul cu 3 camere.
la notar, sotia x declara " subsemnatii x si y soti declaram ca am primit suma de 1500 usd, avans din pretul de vanzare, urmand ca diferenta sa o primim in contul deschis pe numele nostru de catre vanzatori". ambii soti semneaza aceasta declaratie in fata notarului. in actul actul de vanzare se mentioneaza " x si y soti..in calitate de vanzatori...".
la cumpararea celui de al 3 imobil al sotilor pretul a fost compus din pretul obtinut din vanzarea celui de al 2 lea plus banii avuti de soti in casa.
intabularea dreptului de proprietate pentru acest imobil (2002) este pe numele ambilor soti.
atat in concubinaj cat si in casatorie sotii au avut buget comun si administrat si gospodarit impreuna imobilele. amandoi realizau venituri, aproape egale.
intrebare:
poate fi considerat cel de al 3 lea imobil (dobandit in timpul casatoriei) bunul propriu al fostei sotii x, in raport de art 31 lit f din codul familiei?
care sunt motivele? pro si contra....
astept urgent sfaturile si parerile voastre...
va rog sa ma ajutati cu aceasta speta...(parerea mea este ca nu, este bun comun si nu propriu..)
va multumesc!
Nu parerea noastra va este de folos , ci practica in domeniu.
Cel mai indicat ar fi sa studiati practica in domeniu.
De multe ori, noi avocatii suntem mai subiectivi!