avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie intretinere

Cui ma pot adresa, ma refer la un organ abilitat, pentru a contesta calculul intretinerii si al penalizarilor, pt 2luni? La modul ca administratora imi zice sa vb cu presedintele de asociatie, acesta nu-mi raspunde la telefon, am dat intr-un final de el, zice ca nu stie nimic sa vb cu contabila, mi-a dat un nr fals de telefon de-al dansei. Am apometre din ianuarie, am fost trecut la consum pausal. aveam penalizari la restante intretinere luna trecuta 40lei, acum am 130.
Sigur contestatia depusa la unul dintre ei 3 nu ma va ajuta, atata timp cat exista acest ping-pong. exista alta cale de-a clarifica lucrurile, vreun organ abilitat care sa investigheze aceste nereguli?
multumesc frumos, radu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:07, 30 August 2012
Eu personal, pt ca mi-a calculat gresit intretinerea, am discutat cu administratorul, dar fara rost. Am facut cerere catre comisia de cenzori a asociatiei, nr de inregistrare(2exemplare, in cazul in care nu se rezolva, aveam un document scris din partea asociatiei pt a putea sa ma adresez persoanelor competente), I-am explicat unde a gresit administratorul, iar acum imi face recalcularea corecta. In cazul in care nu se rezolva, urma sa ma adresez serviciului Asociatia de proprietari/locatari din cadrul primariei, pt a solicita, verificarea pe luna in care mi-a gresit intretinerea. In urma discutiei cu acestia stiu ca pot verifica 2 luni, iar pt o perioada mai mare trebuie sa plateasca asociatia sau persoana care solicita.

Este bine de fiecare data sa aveti ceva scris. Bafta!
Aveti la indemana dispozitiile art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 care acorda dreptul proprietarului
- sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si la cerere ,la orice document al acesteia
- sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Este de preferat initial sa incercati solutionarea amiabila la nivelul asociatiei de proprietari
Numai in situatia in care va confruntati cu dezinteres la nivelul asociatiei de proprietari ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie-demers care de regula naste dispute neprincipiale si favorizarea aparitiei de disconfort in relatiile cu reprezentantii asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Penalizare intretinere cristinaoanaiancu cristinaoanaiancu Buna ziua am fost plecata din tara 2 luni si am anuntat dinainte administratorul printr-o cere scrisa. La intoarcere, am contstat ca adminstratorul mi-a ... (vezi toată discuția)