Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: pot radia autoturismul mamei mele,care a decedat,fara a fi nevoie de succesiune? Mentionez ca singurii mostenitori suntem eu,tatal si sora mea. Problema este ca nu mai dorim sa o tinem,iar succesiunea ne-ar costa momentan prea mult si oricum masina nu mai este functionala. Va multumesc!
oug195
Art.17. - (1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.
din pacate radierea nu se poate face decat dupa succesiune. puteti incerca radierea de la administratia financiara ptr a nu mai plati impozitul dar depinde de bunavointa functionarului de la fisc.
la succesiune trebuie avut in vederea ca masina sa fie trecuta numai pe numele unuia dintre mostenitori ptr a usura formalitatile radierii (ceilalti 2 mostenitori cedeaza in favoarea celuilalt mostenitor) altfel lucrurile se complica fiind 3 proprietari. masina o puteti duce la un centru de colectare si sa obtineti un certificat ptr programul rabla pe care apoi il puteti comercializa.
Radiere masina!
darkone
Buna seara,
Am si eu o problema cu o masina pe care am cumparat-o in luna mai anul acesta cu un contract de vanzare-cumparare, dupa 2 zile masina nu a mai ... (vezi toată discuția)
Radiere auto
boglaz
Buna ziua
Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia.
Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)