avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere auto

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: pot radia autoturismul mamei mele,care a decedat,fara a fi nevoie de succesiune? Mentionez ca singurii mostenitori suntem eu,tatal si sora mea. Problema este ca nu mai dorim sa o tinem,iar succesiunea ne-ar costa momentan prea mult si oricum masina nu mai este functionala. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Mokocici, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 14:19, 30 August 2012
oug195
Art.17. - (1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.

din pacate radierea nu se poate face decat dupa succesiune. puteti incerca radierea de la administratia financiara ptr a nu mai plati impozitul dar depinde de bunavointa functionarului de la fisc.

la succesiune trebuie avut in vederea ca masina sa fie trecuta numai pe numele unuia dintre mostenitori ptr a usura formalitatile radierii (ceilalti 2 mostenitori cedeaza in favoarea celuilalt mostenitor) altfel lucrurile se complica fiind 3 proprietari. masina o puteti duce la un centru de colectare si sa obtineti un certificat ptr programul rabla pe care apoi il puteti comercializa.
Nu se poate radia decat dupa succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)
Radiere masina! darkone darkone Buna seara, Am si eu o problema cu o masina pe care am cumparat-o in luna mai anul acesta cu un contract de vanzare-cumparare, dupa 2 zile masina nu a mai ... (vezi toată discuția)
Radiere auto boglaz boglaz Buna ziua Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia. Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)