avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \\" DIVORT - partaj\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

" DIVORT - partaj"

Cum se realizeaza partajul in cazul unei persoane cu dezabilitati, in urma unui divort?
Fiind in imposibilitatea de-a nu se descurca singura, are sanse sa ramana in apartament?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:29, 30 August 2012
Criteriile in baza carora se atribuie proprietatea unei locuinte dupa divort sunt foarte multe, precum contributia fiecarui sot, posibilitatile financiare prezente, existenta copiilor si persoana carora le-au fost incrdintati, existenta unei a doua locuinte.
Sunt multe aspecte de dicutat, iar simplul fapt ca unul din soti are o dizabilitate nu-i acorda sanse 100% de castig.
Stiu ca legea acorda anumite drepturi9ca sa nu le spun privilegii) persoanelor care nu se pot intretine singure, drept urmare a unor dizabilitati suferite in timpul casatoriei.
Poate primi pensie de intretinere de la sot daca nu se poate intretine singura din munca sau are venituri de la stat f mici.
In legatura cu casa, poate ramane in ea daca isi poate despagubi sotul pt partea lui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fortat inna72 inna72 buna ziua!am divortat de un an de zile dar locuim in aceeasi casa deoarece fostul meu sot nu este de acord sa facem un partaj amiabil la notar.fiind in ... (vezi toată discuția)
Partaj bun ipotecat dupa divort ContSters255345 ContSters255345 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Dupa divort am continuat sa locuiesc cu fostul sot in aceasi locuinta. Nu am facut partajul, iar in urma cu 4 ani eu am ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort aft_adriana aft_adriana Buna ziua! Anul trecut in noiembrie am inceput procedura de divort de comun acord, urmat termen este 21 ianuarie, si e posibil sa fie ultimul. Am cazut de ... (vezi toată discuția)