avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare acoperis

Intentionez sa iau cu acte de proprietate o suprafata utilizata ca uscator, aflata la ultimul etaj al blocului, deasupra apartamentului meu. Care sunt conditiile pentru a trece pe numele meu acest spatiu comun si acoperisul blocului de deasupra celorlalte 3 apartamente (in eventualitatea unei mansardari)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 5 Septembrie 2012
Nu aveti posibilitatea legala de a trece im proprietatea dvs. terasa sau alte spatii comune. In cazul uscatorului, ati putea cumpara spatiul de la toti proprietarii (adica 100% din proprietari) dar trebuie sa parcurgeti un proces laborios.
Cu privire la vanzarea partilor din proprietatea comuna Curtea Constitutionala a emis Decizia 1514/2011 publicata in MO in 14 ianuarie 2012.
[ link extern ] ...

elga50 a scris:

[ link extern ] ...

Linkul mentionat nu exista !

[ link extern ]
Sau in M. O. 24/2012
[ link extern ]
Am inteles, terasa nu poate fi trecuta in proprietate privata dar in cazul uscatorului? din link-urile de mai sus reiese ca de fapt nici in cazul uscatorului nu sunt sanse de reusita sau am interpretat gresit. Daca se poate as dori sa imi precizati pasii de urmat. Mentionez ca uscatorul, cu toate ca este in totalitate deasupra apartamentului meu, este ocupat de celalte 3 persoane de la ultimul etaj, in scopul depozitarii de vechituri, fapt ce a cauzat pana in prezent, imposibilitatea de identifica sursa de infiltratie a apei de ploaie in apartamentul meu.

Alte discuții în legătură

Cumparare, inchiriere sau concesionare a unei uscatorii intr-un bloc de proprietari ContSters276546 ContSters276546 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot folosi uscatoria unui bloc de proprietari cu acte in regula. Este un bloc cu 40 de proprietari si in principiu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Cumpararea uscatoarelor din scara blocului aricostel2006 aricostel2006 Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)