Intentionez sa iau cu acte de proprietate o suprafata utilizata ca uscator, aflata la ultimul etaj al blocului, deasupra apartamentului meu. Care sunt conditiile pentru a trece pe numele meu acest spatiu comun si acoperisul blocului de deasupra celorlalte 3 apartamente (in eventualitatea unei mansardari)?
Nu aveti posibilitatea legala de a trece im proprietatea dvs. terasa sau alte spatii comune. In cazul uscatorului, ati putea cumpara spatiul de la toti proprietarii (adica 100% din proprietari) dar trebuie sa parcurgeti un proces laborios.
Cu privire la vanzarea partilor din proprietatea comuna Curtea Constitutionala a emis Decizia 1514/2011 publicata in MO in 14 ianuarie 2012. [ link extern ] ...
Am inteles, terasa nu poate fi trecuta in proprietate privata dar in cazul uscatorului? din link-urile de mai sus reiese ca de fapt nici in cazul uscatorului nu sunt sanse de reusita sau am interpretat gresit. Daca se poate as dori sa imi precizati pasii de urmat. Mentionez ca uscatorul, cu toate ca este in totalitate deasupra apartamentului meu, este ocupat de celalte 3 persoane de la ultimul etaj, in scopul depozitarii de vechituri, fapt ce a cauzat pana in prezent, imposibilitatea de identifica sursa de infiltratie a apei de ploaie in apartamentul meu.