avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din casa

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema. In anul 2003 sora si mama mea au achizitionat un apartament din care fiecare detinea cate 1/2 din acesta. In anul 2008 in urma insistentelor sorei mele mama ia vandut partea ei de 1/2 din imobilul unde locuiesc impreuna. Mama a cedat a facut contract de vanzare-cumparare fara nici o clauza si in care spune ca sora ia dat suma de 17.500 ron, bani pe care ia primit anterior datei semnarii contractului. Dupa putin timp de la semnarea contractului cosmarul mamei mele si al meu a inceput. A ajuns chiar sa dea in propriul parinte. La insistenta mea de a rezolva problema omeneste, adica sa vanda apartamentul si fiecare sa o ia pe drumul sau, mi-a zis ca este casa ei si ca cheama politia daca mai intru vreodata acolo si ca mama pana pe data de 15 septembrie 2012 sa paraseasca casa. Din pacate eu sunt casatorita si locuiesc intr-o garsoniera, pe mama pe drumuri la 70 ani nu o pot lasa dar nu este normal ce se intampla. Va rog sa ma invatati ce sa fac, daca pot sa fac ceva. Mentionez ca in 2008 sora mea nu avea nici un venit si niciodata nu a stat bine financiar. Nu pot oare cu martori sa demonstrez ca mama nu a luat niciodata suma mentionata in contract si sa demonstreze de unde a avut ea suma respectiva? Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc! Camelia
Cel mai recent răspuns: Merlau , utilizator 08:20, 31 August 2012
Nu stiu daca e mai poate face ceva in aceasta privinta mai ales daca mama dumneavoastra cand a facut acel contract de vanzare-cumpararea nu a stipulat si niste clauze .

Mama dumneavoastra cand a semnat a avut discernamant a stiut ce semneaza |(ma refer la natura juridica a actului incheiat ) nu i sa ascuns nimic .
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Alex Dedu, Mediator
Va multumesc pentru raspuns. Stiu ca acest contract a fost facut in asa fel pentru a nu putea fi atacat, dar incerc totusi sa ma leg de ceva, de orice.
Camelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara mama mea mi-a făcut contract de vănzare cumpărare ... Simona Gabriela Simona Gabriela Bună seara Mama mea mi-a făcut contract de vănzare cumpărare acum 2 ani !( Cu clauză uzufrct viajer si cu o sumă de bani care i-am prin bancă mamei mele ... (vezi toată discuția)
apartamentul va putea fi supus taxei de succesiune eloria eloria Parintii au avut repartizat un apartament de 3 camere in 1987, in contractul de inchiriere figurand: mama,tata, fiica mare EU si sora. Dupa ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu drept de abitație Dorian Negoitescu Dorian Negoitescu Bună ziua, Revin cu o problemă pe care am mai ridicat-o pe acest forum cu ceva timp în urma: -părinții mei au vândut pe ascuns sorei mele ... (vezi toată discuția)