avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie SDV
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie SDV

Buna ziua,

doresc o opinie cu privire la cum trebuie evidentiate contabil SDV-urile care au valori relativ mari, ex. un dispozitiv pt. frezat - 4700 lei.

Ca obiect de inventar (303) sau ca imobilizare pe codul de clasificare 2.1.19.?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:55, 31 August 2012
Daca aceste SDV-uri indeplinesc si celelalte conditii pentru a fi incadrate la mijloace fixe, nu numai valoarea, se pot incadra la mijloace fixe.Altfel raman obiecte de inventar.
Poate veti rade de mine, dar nu stiu de la ce vine prescurtarea S.D.V.
Scule, dispozitive si verificatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiecte de inventar versus mijloace fixe emaio emaio Buna ziua. Puteti sa imi spuneti cum ar fi bine sa inregistrez o unitate pentru calculator in valoare de 1100 lei:mijoc fix sau obiect de inventar.Ca valoare ... (vezi toată discuția)
Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar camitica camitica In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)