avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune ordonanta presedintiala obligatia de a face
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune ordonanta presedintiala obligatia de a face

Buna ziua,

Sunt obligata sa formulez o actiune pe cale de ordonanta presedintiala obligatia de a face impotriva conducerii asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, pentru a mi se permite accesul la documentele contabile ale asociatiei.

Prezizez ca impotriva mea aceasta a depus o actiune in pretentii pentru debite restante, care v-a avea termen de judecata luna viitoare. In schimb sumele cerute in pretentii provin din inregistrarea cu rea credinta pentru apartamentul meu a unor consumuri mai mari decat cele reale, presedintele asociatiei refuzandu-mi consecvent in scris accesul la documentele contabile ale asociatiei si sa-mi raspunda la contestatii.

Pentru faptul ca mi se refuza accesul la statutul asociatiei, lista membrilor si la hotararile si deciziele acesteia, eu avand si calitatea de membru al asociatiei, impotriva cui indrept actiunea ..impootriva asociatiei persoana juridica sau prsedinte si membrii celor doua comisii???

O pot cere fara citarea partilor daca avem deja o actiune pe fond, desi actiunea este inaintata de asociatie, eu urmand sa depun o cerere reconventionala??
va mutlumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:21, 31 August 2012
Cred ca n-ar trebui sa va complicati cu o actiune in plus la judecatorie.
Va puteti prezenta la procesul pe care vi l-a intentat asociatia si acolo sa cereti o expertiza contabila si sa spuneti tot ce credeti ca este necesar in apararea dv.
Evident costurile le veti suporta dv., iar daca se dovedeste ca asociatia v-a calculat gresit cotele restante, atunci puteti cere in instanta ca aceste cheltuieli cu expertul sa fie suportate de asociatie.
Aveti dreptate, n-am nevoie de un alt proces, dat fiind faptul ca mai am si altele. Dar pe langa abuzuri, caci aici nu vorbim de un calcul gresit, ci de imputarea cu rea credinta la plata a unor consumuri exagerate, a unor cheltuieli in avans s.a.m.d., care a devenit un laitmotiv tocmai pentru a ma mentine in debit si a avea castig de cauza in actiunea deschisa impotriva mea. Bine, aceste aspecte le pot folosi in apararea mea, mai ales ca am refuzul in scris al presedintelui in a-mi permite accesul la consultarea documentelor asociatiei, incalcand in mod repetat art.10/legea 230/2007. Iar la ultima contestatie depusa in termen nu mi s-a raspuns.

Ideea este ca am nevoie sa am acces la documentele contabile ale asociatiei, mi se incalca grav un drept al meu conferit de legea 270/2007, dreptul de a cunoaste cheltuielile care mi se imputa, de a fi informat asupra acestora. Am facut tot felul de petitii la Primarie si Politie, au refuzat primirea adreselor de la Primarie care i-au invitat la verificari, plicurile s-au intors intacte. Mi-e teama sa nu se prevaleze de lipsa de procedura, si sa invoce o adresa gresita, dat fiind faptul ca adresa asociatiei este imobilul in sine si nu un anume apartament, cel putin asta este evidentiata in toate documentele.O petitie de-a mea a ajuns la serviciul de investigare a fraudelor care le-a impus din nou sa-mi puna la dispozitie documentele solicitate. Am raspunsul acestora , dar pana acum nu s-a intamplat nimic.

Primaria la randul ei a sesizat Politia sa-i oblige sa se prezinte cu actele, vor urma si acestia aceeiasi procedura.Dar toti m-au sfatuit sa depun o actiune in instanta impotriva lor. Voi merge pe o reconventionala la actiunea lor, sa nu intru pe o actiune separata, dar pana se v-a pronunta aceasta am nevoie sa am acces la documente sa stopez oarecum debandada asta.

Nu ma deranjaza sa depun o cerere pe cale de ordonanta, sa mi se confere acest drept, ideea este ca sunt lamurita impotriva cui o indrept impotriva asociatiei ca persoana juridica sau impotriva presedintelui si a comitetului executiv.???
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
marilyn31, utilizator
Impotriva reclamantului, in acest caz asociatia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare privilegiu asociatie proprietari marilyn31 marilyn31 Inregistrarea in CF a dreptului de privilegiu imobiliar de catre o asociatie de proprietari este sau nu scutita de taxa de timbru?? Legea 230/2007 art.51 alin ... (vezi toată discuția)
Acces documente asociatie proprietari (bloc) wideace wideace Am mostenit o locuinta intr-un bloc unde intretinerea este f. mare, asa ca m-am gandit sa verific daca cheltuielile sunt legale. In acest sens am formulat o ... (vezi toată discuția)
Primaria si mai refuza sa aplice sanctiuni pe legea 230/2007 StefaniaEmerson StefaniaEmerson Atat primaria cat si MAI refuza sa aplice sanctiuni pe Legea 230/2007. Am facut multe petitii si refuza pur si simplu. Primaria, de exemplu, trimite raspuns cu ... (vezi toată discuția)