avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE O PERSOANA FIZICA ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE O PERSOANA FIZICA SI O SOCIETATE

BUNA ZIUA,

Am o nelamurie in legatura cu un contract de vanzare-cumparare realizat intre o persoana fizica si o societate comerciala,
O persoana fizica vinde unei societati un numar de x obiecte de inventar (telefon, calculator etc). Persoana fizica nu mai detine actele care sa dovedeasca proprietatea acestora.
In cadrul contractului, pretul obiectelor vandute este mult mai mare decat preturile gasite de mine pe internet. De exemplu, un obiect care se gaseste pe internet la preturi care variaza intre 50-60 lei este vandut la pretul de 120 lei.
As dori sa imi spuneti daca acest contract este valabil, daca nu cumva trebuia sa fie facuta o evaluare inainte de stabilirea preturilor de vanzare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fioru , utilizator 12:15, 11 Iunie 2018
Contractul de vanzare cumparare are la baza liberul acord de vointa al partilor, iar pertul se stabileste de comun acord avand la baza cererea si oferta .Nu este necesara intocmirea unei evaluarii pentru stabilirea preturilor de vanzare
Contractul de vanzare cumparare are la baza liberul acord de vointa al partilor, iar pertul se stabileste de comun acord avand la baza cererea si oferta .Nu este necesara intocmirea unei evaluarii pentru stabilirea preturilor de vanzare
Contractul este valabil. El va putea fi anulat doar dacă vînzarea s-a făcut în scopul fraudării intereselor creditorilor societăţii sau în scopul fraudării intereselor societăţii, prin acordul dintre vînzător şi reprezentantul societăţii.

Fiind vorba despre bunuri mobile, posesia acestora valorează titlu de proprietate. Cel care este posesor este prezumat a fi şi proprietarul bunurilor.

Liviu S.Bordaş
Buna ziua am si eu o intrebare daca am niste lucruri ccare le folosem acasa si acum leam adus in. Salon dar nu am facutura cum pot sa fiu legala fac contrac de vinzare intre mine si firma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de „valoare de circulatie”, folosita frecvent de catre instantele de judecata din romania legalmgm legalmgm A. \"Valoarea de circulatie\" este o notiune formulată si uzitata in justitie inca din perioada de dinaintea anului 1989. Semantic vorbind, sintagma ... (vezi toată discuția)
Despre expertiza judiciara si extrajudiciara legalmgm legalmgm Buna ziua, Cu toate că după titlul său site-ul pare exclusiv dedicat avocatului - avocaturii, va propun o nouă categorie de discutii, legată de un ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren de catre un srl catre unul dintre asociati micellinne micellinne Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde ... (vezi toată discuția)