avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma romaneasca da teapa muncitorilor chemati sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma romaneasca da teapa muncitorilor chemati sa munceasca in Italia

Stimati Domni / Stimate Doamne,

Vreau sa va cer sfatul in legatura cu o problema pe care o are momentan fratele meu.
Desi nu credeam sa mai fie posibil asa ceva, se pare ca totusi se mai practica la noi in tara.
Fratele meu, a fost chemat sa munceasca in Italia, de catre o firma de aici din Romania. Problema este ca munceste la ei de 2 luni de zile si numai astazi i-au fost virati in cont 200 Euro, desi intelegerea era sa fie platit cu 1000 de Euro.

Intrebarea mea este, unde se poate denunta o astfel de practica? Fratele meu se va intoarce in tara impreuna cu alti muncitori, toti pacaliti.

Sincer, tare mult mi-as dori sa pot punele numele firmei peste tot, pe internet, sa se afle cu ce se ocupa, pentru ca suntem siguri ca vor mai pacali oameni si ei scapa nepedepsiti.

Va multumesc pentru atentie!
Cu respect,

Cristina
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:18, 31 August 2012
Stimata d na/domnisoara

Singurul demers care poate fi facut este sa se adreseze autoritatilor italiene.In tara au sanse reduse de castig.Depinde de actele pe catre le au semnat la angajare.
adresati-va ITM-ului, din localitatea unde este inregistrata firma.Este de competenta lor, sa vada daca au avut contracte de munca incheiate ,cum au fost detasati.Italienii incheie contracte de munca doar persoanelor rezidente in Italia, deci va adresati inutil in Italia.Firma din Romania i-a dus la lucru in italia( cel putin asa am inteles din postarea dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog,urgent daca este posibil. marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Ma confrunt cu urmatoarea problema pt.care apelez din nou la dv ,nu inainte de a va multumi respectos pt ajutorul dat la intrebarile mele precedente,cit si ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa proces. ce e de facut? bscrst bscrst Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi oferiti un sfat. Am fost reprezentat in Italia intr-un proces penal de un avocat angajat de firma la care lucram.Nu s-a ... (vezi toată discuția)