Vreau sa va cer sfatul in legatura cu o problema pe care o are momentan fratele meu.
Desi nu credeam sa mai fie posibil asa ceva, se pare ca totusi se mai practica la noi in tara.
Fratele meu, a fost chemat sa munceasca in Italia, de catre o firma de aici din Romania. Problema este ca munceste la ei de 2 luni de zile si numai astazi i-au fost virati in cont 200 Euro, desi intelegerea era sa fie platit cu 1000 de Euro.
Intrebarea mea este, unde se poate denunta o astfel de practica? Fratele meu se va intoarce in tara impreuna cu alti muncitori, toti pacaliti.
Sincer, tare mult mi-as dori sa pot punele numele firmei peste tot, pe internet, sa se afle cu ce se ocupa, pentru ca suntem siguri ca vor mai pacali oameni si ei scapa nepedepsiti.
Singurul demers care poate fi facut este sa se adreseze autoritatilor italiene.In tara au sanse reduse de castig.Depinde de actele pe catre le au semnat la angajare.
adresati-va ITM-ului, din localitatea unde este inregistrata firma.Este de competenta lor, sa vada daca au avut contracte de munca incheiate ,cum au fost detasati.Italienii incheie contracte de munca doar persoanelor rezidente in Italia, deci va adresati inutil in Italia.Firma din Romania i-a dus la lucru in italia( cel putin asa am inteles din postarea dvs.)