avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez un imprumut dat unei prietene
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez un imprumut dat unei prietene

Buna seara Am imprumutat unei prietene 250 milioane lei vechi acum 4 ani, bani rezultind dintr-un imprumut de la o banca cu conditia sa plateasca ratele 10 ani asa cum prevede contractul incheiat intre mine si banca.A platit corect rata lunara de 5 mil vechi pe luna timp de 10 luni dupa care nu a mai vrut sa plateasca acum sunt amenintata de banca din cauza restantelor ,Precizez ca i-am dat suma de bani in ziua in care i-am scos din cont dar fara martori sau act la notar si de aceea ea refuza sa plateasca ca nu am dovezi,,, dar am doua prietene care au asistat la discutiile dintre noi de citeva ori cu privire la neplata ratelor CE POT FACE DACA AM FOST ATIT DE INCREZATOARE IN ACEASTA PRIETENA FIINDU-MI CA SI O SORA SUNT SPERIATA SI DEZAMAGITA MULTUMESC MULT CU STIMA PS doresc sa specific ca am facut acest imprumut pentru a o ajuta deoarece avea multe rate la banci si urma sa o execute silit si atunci ca sa nu isi piarda casa am hotarit sa o ajut spunindu=mi ca in 2 ani vinde o proprietate primita mostenire si achita integral imprumutul ,. Acum eu sunt in situatia in care era ea riscind sa ma execute silit banca ea refuzind categoric sa mai raspunda la telefoane ba mai mult ma si ameninta
Trebuie sa obtineti un titlu executoriu.

Adica va trebui sa o dati in judecata, sa obtineti o sentinta in acest sens, sa o investiti cu titlu executoriu, apoi puteti dvs. sa o puneti in executare.

Atentie, la termenul de prescriere: 3 ani!

Dupa trecerea acestui termen nu mai puteti recupera suma.
Sa inteleg ca nu aveti nici macar un contract sub semnatura privata?O puteti da in judecata,dar fara inscris doveditor nu puteti face nimic.Halal prietena!
Din pacate dvs neavand nici o dovada a faptului ca ati dat acei bani prietenei, nu veti avea castig de cauza in instanta.
in concluzie daca v-ati dorit sa o ajutati , ati ajutat-o , cu 240 mil; lei.
Acum ramane doar sa va descurcati cu banca , sau sa gasiti alta prietema care sa va ajute si pe dvs. sa iesiti din impas .
Exista o sansa si fara inscrisuri : invocarea imposibilitatii preconstituirii unui contract. Se dovedeste relatia f apropriata de prietenie, situatia grea a ei de atunci + cele doua martore. Ceva speranta este dar va trebuie un avocat f bun.

Alte discuții în legătură

Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la beneficiarul real al creditului in cazul in care am fost pus sub executare silita prin poprire pe salariu? magdalenamatei magdalenamatei In 2006 am luat un credit pe numele meu pentru un ”prieten” de familie, care insa din 2011 nu si-a mai achitat ratele, astfel incat banca a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unor sume de bani date cu titlul de împrumut ciubipui ciubipui Am împrumutat unui prieten (la vremea aceea, 2008) 15.000 Euro cu contract de împrumut încheiat prin notariat, cu condiţia de restituire după 3 ani, ... (vezi toată discuția)