avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Faptuitor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Faptuitor?

Buna tuturor,

Am primit acasa o citatie in care scrie ca sunt invitat la politie in calitate de "faptuitor" intr-un dosar penal de frauda.....
La ce sa ma astept ?
Trebuie neaparat sa-mi iau un avocat cu mine?
Cel mai recent răspuns: marianz , utilizator 11:26, 31 August 2012
căutați în memoria dvs. probabile aspecte despre așa ceva informații, dacă totuși vă amintiți : 1) depinde de pregătirea dvs. despre acte juridice:în raport de aceasta luați o hotărâre ; 2) recomandabil/indicat : DA, un avocat specialist în drept penal.Va fi în binele dvs. mai târziu.
Daca va cheama inseamna ca vor sa va audieze sau sa va interogheze in alti termeni.
Daca acceptati sa dati declaratie trebuie sa raspundeti la tot ce va vor intreba.

Daca nu veti vrea sa dati declaratie riscati sa va hartuie si sa va considere vinovat.

Ar fi bine daca ati fi insotit de avocat pentru ca veti intelege anumite aspecte si veti discuta cu el mai inainte de audiere.

Nimic nu va impidica sa consultati un avocat si dupa ce veti fi interogat insa ar fi logic ca daca tot veti ajunge la avocat ar fi de preferat sa ajungeti la el mai inainte de audiere si nu dupa ce deja ati dat o declaratie care va constitui mijloc de proba in cadrul procesului penal si ceea ce ati declarat sa poata fi folosit impotriva dvs.
Eu recomand sa mergeti cu avocat.
Va multumesc tare mult tuturor. Deja vorbesc cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlaturarea caracterului penal al infractiuni de inselaciune ionut123456 ionut123456 In data de 18 un amic ma rugat sa pun un colet pentru el la posta pe numele lui sustinand ca are un client la un telefon.deuarece acesta imi este dator cu bani ... (vezi toată discuția)
Citare ca faptuitor dsitc dsitc Buna seara, Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Posesie canabis vexxh vexxh Am fost prins in timp ce cumparam cantitatea de 10 g canabis (pentru consum propriu). Atat eu cat si dealerul am fost dusi la sectia de politie, unde am dat o ... (vezi toată discuția)