avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca faptuitor

Buna seara,
Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din Sibiu, am citit despre acest subiect ca in principiu nu te pot cita ca faptuitor doar ca invinuit.
As dori un suport in aceasta cauza pentru ca nu am posibilitate din pct de vedere financiar sa ajung in Bacau, dar ce sa mai vorbesc cu un avocat ca sa ma reprezinte.
Daca ma puteti ajuta sa aflu care este acuzarea si cine a depus aceasta plangere.
Va pot da detaliile de pe citatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dsitc , utilizator 20:29, 8 Ianuarie 2010
Trebuie depusa o cerere la grefa instantei pentru o copie adosarului respectiv,la tribunalul din Bacau,si trebuie platita ceva taxa la trezorerie(1-2Ron).Doar cel in cauza poate cere informatii despre dosar...Eu asa stiu...
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Dahrma, utilizator
Asta nu ar fi problema , dar ei ma cheama in data de 26 la parchet.
Nu stiu exact care sunt procedurile,ca in cazurile penale nu prea stiu...eu am avut de-aface doar pe parte comerciala...Dar ma gandesc ca se poate face si judecare in lipsa dvs. Pe parte comerciala se trimite o intampinare pana la data procesului...aici nu stiu cum se procedeaza...poate tot asa.Intampinare-adica sa-ti spui punctul de vedere,sa depui probe..etc.
Nu stiu procedurile, daca le stiam poate nu mai apelam aici, neavand probleme cu legea in sensul asta niciodata.
Partile in procesul penal se numsc: partea vatamata,invinuitul,inculpatul ,partea civila si partea responsabila civilmente.
Dumnevoastra puteti fi citat in procesul penal ori ca invinuit,ori inculpat,deci exista,in cazul dumneavoastra o un procedeu gresit de citare,dar aceasta nu inlatura total citarea,ea este relativa.
Aveti dreptul de a cere in prima zi a procesului puteti cere o copie a actului de sesisazre a instantei si cereti amanarea procesului pe motivul ca actul de sesizare nu va fost comunicat si nu ati putut sa pregatiti apararea,astfel instanta este obligata la amanarea procesului si sa va inmaneze o copie de pe acel act.Astfel ve-ti avea timp sa consultati un avocat ,daca este necesar,sau sa va pregatiti apararea.
Daca nu va prezentati se va judeca in lipsa.

Alte discuții în legătură

Cod penal lorelaybianca lorelaybianca Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor. (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)