avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar

buna ziua,
locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile (peste 15) le au exat langa casa si langa gardul meu(eu am construit acest gard pe langa gardul existent deci este pe locul meu) in conditiile in care dupa ce am construit gardul ei au anulat "gardul" care il aveau (ceva din niste sarme si fier beton infipt in pamant) si toate mirosurile vin la mine. deasemenea au si porc care tot langa gardul meu este. deci mai ales vara cand este cald nu pot sa deschid un geam de mirosurile care vin, plus sunt si multe muste, chiar si soreci si sobolani. am construit gard cu fundatie jos si in sus din lemn inideea ca mai stopez din aceste mirosuri dar nu am reusit mare lucru.
va rog sa-mi spuneti ce pot face? daca exista legal o posibilitate de ai determina sa-si mute pasarile si porcul mai departe de casa? daca pot reclama la protectia mediului sau la inspectia sanitar-veterinara deoarece nu este nimic amenajat si toata mizeria ramne pe loc.
Cel mai recent răspuns: Veronica Iorga , utilizator 23:16, 3 Februarie 2021
Initiatorul discutiei este decidentul cailor de urmat. Orice actiune de control se desfasoara conform planificarii specifice institutiei, dar si ca urmare a unei sesizari, sau cereri (ex:control fiscal).
Insuficienta fondurilor alocate vaccinarii animalelor este cunoscuta.
In anul 2011 personalul sanitar-veterinar a efectuat vaccinarea antirabica a cainilor de curte contracost (un pret modic) si a procedat la inregistrarea acestora (sex, varsta, nume, numar de inregistrare scriptic si pentru atasare la zgarda).
Exista o lege ce limiteaza numarul de animale in functie de distanta fata de limita propietatii, in conditiile de igena impuse de lege. Puteti cere despagubiri si obliga vecinul sa respecte legea.
Gavo,imi poti spune, te rog, ce lege reglementeaza cresterea si detinerea animalelor domestice? Am tot "rasfoit "internetul si nu gasesc nimic in legatura cu acest lucru.
Buna seara. Mă pot adresa aici cu speranța că cineva mă poate îndruma sau mă poate ajuta cu o problemă pe care eu o am. Mă simt terorizată de ani buni de o familie de etnie romă care sunt violenți si foarte zgomotoși si tot timpul amenință că dacă cineva face vreo reclamație îi bate pur și simplu. Eu vreau sa fac o reclamație fără să mă pun pe mine sau pe familia mea în pericol. Vreau să aduc în discuție câteva din problemele care mă fac să cer îndrumarea unor persoane competente care mă pot ajuta să rezolv această problemă fără a mă pune în pericol. Având casa aproape de hotar, am avut un gard pe care pur și simplu l au luat, sprijinindu-și cotețele pentru animale de peretele casei mele. Cred ca sunt mai bine de 14 ani de cand sunt terorizată de copitele cailor lovind peretele, iar mai nou și-au mai sprijinit un coteț de porci în care se află mai bine de 4 animale înghesuite iar zgomotele sunt îngrozitoare mai ales în momentul în care ei vin să lovească animalele ca acestea să nu iasa din improvizația așa zisă "coteț". Tin să precizez că și-au construit ilegal casa ducând la lipsa actelor de proprietate în care se află mai bine de 20 de membri. Pe strada alăturată nimeni nu a putut face o sesizare a acestei probleme. Vă rog din suflet să-mi spuneți unde ma pot adresa fără a fi pusă într o situație dificilă cu ei. Mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creșterea unui număr mai mare de porci în gospodarie Angelescu lilica Angelescu lilica Daca exista o norma sau regulament sa cresti mai multi porci intr-o gospodarie (cati porci ai voie sa cresti )daca ,e nevoie de autorizatie Unde ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Crescatorie de gaini si porci langa locuinta vecinului dianami dianami Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez daca vecinul creste gaini si porci (langa casa mea) iar mirosul si zgomotul provenit de la animale este deranjat ... (vezi toată discuția)