avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... teren la licitatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

teren la licitatie

Buna ziua.Am cumparat un teren,extravilan , in suprafata de 9800 mp la licitatie publica,cu actul de adjudecare am fost la opci si am facut intabularea.Am primit si cf pe care la-m inregistrat la primarie.Primaria refuza sa-mi spuna cine foloseste terenul si cine a depus pentru suventie la apia.As dori sa stiu unde pot face plangere impotriva primariei sau a unui functionar anume?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: covaci112233 , utilizator 14:00, 25 Noiembrie 2012
1) cu prioritate un sfat prietenesc : NU consider necesar ”plangere impotriva primariei sau a unui functionar anume?” (se poate face la : Ministerul Administrației ; la Avocatul Poporului București), CI a face : o Petiție (în 2 ex., unul pt.primărie, unul pt.dvs, ambele cu nr. de înregistrare) în care-i solicitați respectuos primăriei : subsemnatul. . .domiciliat în . . ., în calitate de proprietar al imobilului-teren în suprafață de 9.800 mp potrivit Extrasului C.F nr. . . . , vă solicit respectuos, să-mi comunicați următoarele : acte, date, informații. Spre ex. 1) cine folosește-n prezent terenul cumpărat de mine (potrivit Extrasului C.F. nr. din . . . ) ; 2) cine este persoana care a depus actele necesare pt. obținere de subvenție de la APIA ? (Această informație o puteți solicita la APIA, e posibil să vă comunice să vă adresați la APIA) ; 3) o copie xerox (atenție ! ca motiv pt. acte) de pe .... .

2) Totuși, nu înțeleg : ”Am cumparat un teren,extravilan ,. . . la licitatie publica,cu actul de adjudecare am fost la ... și . . . intabularea.Am primit si cf pe care la-m inregistrat la primarie” : NU scrie-n acte cui a aparținut terenul ?

3) dacă primăria NESOCOTEȘTE răspunsul către dvs. în interiorul a 30 zile de la primire, o chemați în judecată și o va obliga instanța să vă soluționeze petiția.
Păstrați ex. 2.

terenul a apartinut unei persoane fizice care nu are alte pretentii asupra terenului
mulțumesc foarte mult pt. răspuns! Acum, dacă nu vă e cu supărare și aveți puțin timp, aș dori să clarificăm o dilemă :
1) cum, încă NU folosiți acel teren ? De ce? Doar plătiți impozit la Administrația Fiscală locală.
2) la ce v-ar folosi ”si cine a depus pentru suventie la apia.”Cu ce vă încurcă?

pai respectiva persoana sau asociatie a depus la apia si a si cultivat terenul,daca eu intru in teren nu este distrugere de cultura?Ar trebui sa o somez sa paraseasca terenul
din nou mulțumesc de informație! DA, corect așa ar trebui : o Notificare cu somație (în 2 ex., un ex. prin poștă cu recomandată cu Confirmare de primire), mai întâi faceți-i cunoscut că sunteți proprietarul acelui teren, că doriți să folosiți urgent terenul pt. . . . (invocați câteva motive cât mai plauzibile) iar orice întârziere peste termenul acordat VÃ PRODUCE PAGUBE să le zicem SERIOASE etc etc.Acordați-i un termen scurt (și puneți-i în vedere că : în caz contrar dvs. înțelegeți că respectiva entitate renunță la acea cultură și că peste termenul ce i-l acordați, sunteți liber să distrugeți acea cultură . . . fiind nevoit a ara terenul etc), concret.Mai mult, dvs. sunteți proprietar cu drepturi depline.Se pune întrebarea : cu ce drept va intra respectiva entitate pe proprietatea Dvs. ca să-și recolteze terenul ? Acea entitate va avea motiv de a invoca neștiința despre vreun proprietar etc.Notificând-o cu somație, îi spulberați orice motiv viclean ce l-ar pute folosi în viitor.

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. Am un teren agricol pe care vreau sa il folosesc pentru a accesa fonduri nerambursabile, dar cineva si-a pus o ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda bkk bkk Buna ziua,detin cateva suprafete de teren in arenda,si de anul trecut sunt in litigiu cu unul dintre arendatori,acesta m a actionat in instanta sub mentiunea ... (vezi toată discuția)
Sesizare apia malina221 malina221 buna ziua vreau sa ma lamuriti cu un aspect.vreau sa fac o sesizare catre apia centrala cum ca in jud ialomita sunt inregistrate un nr mare de persoane care ... (vezi toată discuția)