Buna ziua.Am cumparat un teren,extravilan , in suprafata de 9800 mp la licitatie publica,cu actul de adjudecare am fost la opci si am facut intabularea.Am primit si cf pe care la-m inregistrat la primarie.Primaria refuza sa-mi spuna cine foloseste terenul si cine a depus pentru suventie la apia.As dori sa stiu unde pot face plangere impotriva primariei sau a unui functionar anume?Multumesc.
1) cu prioritate un sfat prietenesc : NU consider necesar ”plangere impotriva primariei sau a unui functionar anume?” (se poate face la : Ministerul Administrației ; la Avocatul Poporului București), CI a face : o Petiție (în 2 ex., unul pt.primărie, unul pt.dvs, ambele cu nr. de înregistrare) în care-i solicitați respectuos primăriei : subsemnatul. . .domiciliat în . . ., în calitate de proprietar al imobilului-teren în suprafață de 9.800 mp potrivit Extrasului C.F nr. . . . , vă solicit respectuos, să-mi comunicați următoarele : acte, date, informații. Spre ex. 1) cine folosește-n prezent terenul cumpărat de mine (potrivit Extrasului C.F. nr. din . . . ) ; 2) cine este persoana care a depus actele necesare pt. obținere de subvenție de la APIA ? (Această informație o puteți solicita la APIA, e posibil să vă comunice să vă adresați la APIA) ; 3) o copie xerox (atenție ! ca motiv pt. acte) de pe .... .
2) Totuși, nu înțeleg : ”Am cumparat un teren,extravilan ,. . . la licitatie publica,cu actul de adjudecare am fost la ... și . . . intabularea.Am primit si cf pe care la-m inregistrat la primarie” : NU scrie-n acte cui a aparținut terenul ?
3) dacă primăria NESOCOTEȘTE răspunsul către dvs. în interiorul a 30 zile de la primire, o chemați în judecată și o va obliga instanța să vă soluționeze petiția.
Păstrați ex. 2.
mulțumesc foarte mult pt. răspuns! Acum, dacă nu vă e cu supărare și aveți puțin timp, aș dori să clarificăm o dilemă :
1) cum, încă NU folosiți acel teren ? De ce? Doar plătiți impozit la Administrația Fiscală locală.
2) la ce v-ar folosi ”si cine a depus pentru suventie la apia.”Cu ce vă încurcă?
pai respectiva persoana sau asociatie a depus la apia si a si cultivat terenul,daca eu intru in teren nu este distrugere de cultura?Ar trebui sa o somez sa paraseasca terenul
din nou mulțumesc de informație! DA, corect așa ar trebui : o Notificare cu somație (în 2 ex., un ex. prin poștă cu recomandată cu Confirmare de primire), mai întâi faceți-i cunoscut că sunteți proprietarul acelui teren, că doriți să folosiți urgent terenul pt. . . . (invocați câteva motive cât mai plauzibile) iar orice întârziere peste termenul acordat VÃ PRODUCE PAGUBE să le zicem SERIOASE etc etc.Acordați-i un termen scurt (și puneți-i în vedere că : în caz contrar dvs. înțelegeți că respectiva entitate renunță la acea cultură și că peste termenul ce i-l acordați, sunteți liber să distrugeți acea cultură . . . fiind nevoit a ara terenul etc), concret.Mai mult, dvs. sunteți proprietar cu drepturi depline.Se pune întrebarea : cu ce drept va intra respectiva entitate pe proprietatea Dvs. ca să-și recolteze terenul ? Acea entitate va avea motiv de a invoca neștiința despre vreun proprietar etc.Notificând-o cu somație, îi spulberați orice motiv viclean ce l-ar pute folosi în viitor.
Contractul de arenda
bkk
Buna ziua,detin cateva suprafete de teren in arenda,si de anul trecut sunt in litigiu cu unul dintre arendatori,acesta m a actionat in instanta sub mentiunea ... (vezi toată discuția)
Sesizare apia
malina221
buna ziua vreau sa ma lamuriti cu un aspect.vreau sa fac o sesizare catre apia centrala cum ca in jud ialomita sunt inregistrate un nr mare de persoane care ... (vezi toată discuția)