avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala?

Am o intrebare cine poate sa ma ajute.Am fost descoperit ca am luat din gestiune o suma de bani si la data descoperirii prejudiciului e de 15.000 lei.Am facut o intelegere cu patroana ca in termen de doua luni sa achit totalul.Cazul a fost descoperit pe 15 iunie pe 18 iunie am dat deja 2.200 lei iar acum pe 28 august am platit si diferenta cu chitante,dovezi.Pe parcursul acestor 2 luni DANSA mi-a facut plangere penala si am fost cautat de politie pentru a da explicatii.Am spus ce era de spus si despre intelegere si domnii mi-au spus sa o rezolvam.Acum cand ne-am intalnit la final pentru incheiere vad ca "domnita"stramba din nas ca desi s-a platit prejudiciul ea doreste sa raspund cumva dar nu prea inteleg ce vrea fiindca nici nu zice ca vrea bani dar nici nu zice ca vrea judecata si domnii politisti i-a spus ca nu mai e cazul sa continuam atita timp cat am platit ce era de platit.Vreau cineva sa-mi spuna ce ar mai putea sa-mi faca in continuare fiindca a ramas in aer totul.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 15:16, 12 Septembrie 2012
Buna ziua,

Chiar daca s-a recuperat intregul prejudiciu fapta tot infractiune constituie.
Daca a fost depusa plangere penala cercetarea va trebui efectuata pana la final.
Raportat la imprejurarea ca a fost recuperat intregul prejudiciu precum si la alte aspecte ce tin de atitudinea dumneavoastra pe parcursul cercetarii incadrarea faptei va putea fi modificata in sensul in care sa primiti o amenda administrativa, deci nu penala.
Si la cat s-ar ridica aceasta amenda?Si mai e posibil sa se ajunga in instanta s-au amenda o pune politia?
In aceasta, cea mai favorabila, situatie nu s-ar mai ajunge in instanta. Amenda va va fi aplicata de procuror odata cu rezolutia de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ.
Procurorul stabileste cuantumul amenzii.
Este foarte important ca persoana vatamata sa recunoasca recuperarea totala a prejudiciului.
Nu are cum sa nu recunoasca fiindca banii au fost platiti cu chitanta.
Atunci chitanta sa o prezentati si sa o depuneti la politie in vederea atasarii la dosarul de cercetare penala.

Alte discuții în legătură

Delapidarea -speta bogdan12 bogdan12 buna ziua, Pana in luna decembrie a anului trecut am lucrat ca agent de vanzari directe la o firma de telecomunicatii. Am facut cerere de incetare a ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare....e posibil sa fac inchisoare...? karwol karwol In 2008 am lucrat la un cazinou.....tentatia a fost mare si am pus impulsuri la ruleta in valoare de 19.000 ron firma a depus plangere politia s-a sesizat ... (vezi toată discuția)
Dosar alexbz alexbz Cat poate sa tina politia dosarul pana sa il trmita mai departe la parchet daca pagubitu nu si-a retras plangerea si si-a recuperat prejudiciu cerut pentru ... (vezi toată discuția)