De la unitatea unde lucrez urmeaza sa se faca detasarea unui numar de salariati catre alta unitate. Doresc sa stiu in aceste conditii care unitate va face mentionarea salariatilor in Declaratia 112, avand in vedere ca, in conformitate cu prevederile din Codul Muncii urmeaza sa li se suspende Contractul individual de munca de la unitatea de la care se detaseaza si toate drepturile salariale vor fi platite de unitatea la care vor fi detasati. Am intrebat la ITM si de acolo mi s-a spus doar ca unitatea de la care se detaseaza face deciziile si raportarea in Revisal iar unitatea la care se detaseaza face statele de plata.Va multumesc.
contractul de munca de la unitatea care detaseaza este doar suspendat, existenta lui fiind insa valabila. Prin urmare, dvs. ramaneti angajata la acea societate, dar salariul va fi platit de unitatea la care sunteti detasata.
- conform C. muncii aveti dreptul la salariul cel mai favorabil oferit de cele doua unitati;
- daca unitatea la care sunteti detasata nu achita salariul, aveti dreptul sa-l cereti de la unitatea cu care aveti cim.
va multumesc dar aceste informatii le aveam deja. eu vreau sa stiu cine declara salariatii cu drepturile si contributiile fiecaruia in declaratia 112. unitatea care detaseaza salariatii sau unitatea care ii primeste in urma deciziei de detasare? stiu ca statele de plata vor fi facute de unitatea la care sunt detasati dar acesti salariati in a care declaratie 112 vor apare?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Detasare
marcucarolina
Buna ziua,
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ?
Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Detasare
dia911
Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat daca firma noastra doreste sa detaseze 3 persoane. Se face act aditional de suspendare? Cine plateste contributiile ... (vezi toată discuția)