avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca la unitatea la care se detaseaza un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca la unitatea la care se detaseaza un salariat

Buna ziua,
Un salariat al unei institutii publice1 a fost detasat la o alta institutie publica 2.
Institutia publica 2 incheie un contract de munca sau un act aditional cu salariatul ? cum demonstrează salariatul ca are raporturi de munca cu institutia publica nr.2., pentru ca institutia publica nr.1 l- a suspendat pe perioada detasarii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 26 Aprilie 2017
In situatia detasarii , unitatea la care a fost detasat nu mai incheie un c.i.m., intrucat exista acordul celor doua institutii cu privire la detasarea salariatului, precum si decizia de detasare.

Ca natură juridică detaşarea reprezintă o cesiune temporară şi parţială a contractului individual de muncă între doi angajatori, întemeindu-se pe existenţa unei relaţii de colaborare şi a unei convenţii între cei doi angajatori.

Contractul individual de muncă încheiat cu angajatorul iniţial se suspendă pe perioada detaşării, în ceea ce priveşte efectele esenţiale, fiind cedat temporar angajatorului la care s-a făcut detaşarea. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 462, Vasile Val Popa, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2004, p. 95)

In Revisal, la Angajatorul care a detasat salariatul apare suspendat, iar la noul angajator , cel care il primeste nu apare deloc?
Cum trebuie trecut?
In Revisal , numai angajatorul de la care se detaseaza opereaza, cel la care se detaseaza nu opereaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare- transmitere pontaje maadalina18 maadalina18 Buna ziua, In Actul Aditional incheiat pentru detasare este prevazuta obligatia de a transmite angajatorului (care a dispus detasarea), anterior platii ... (vezi toată discuția)
Salariu detasati sclippi sclippi Buna ziua! Apelez la bunavointa celor care stiu sa imi dea un raspuns. Firma 1 detaseaza la firma 2 un salariat. De la 1 ianuarie 2014 se modifica ... (vezi toată discuția)
Detasare si nesuspendarea cim DoinaT DoinaT In situatia detasarii de la un SRL la o entitate publica ( cu 8 ore), angajatul a ramas angajat cu o ora la SRL ; este corect?...avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)